Het logo van General Electric. Het bedrijf werd al bij de lancering van de 'Dow Jones Industrial Average' in 1896 werd opgenomen en stond sinds 1907 voortdurend in de beursbarometer, maar wordt nu vervangen door Walgreens.
Volledig scherm
Het logo van General Electric. Het bedrijf werd al bij de lancering van de 'Dow Jones Industrial Average' in 1896 werd opgenomen en stond sinds 1907 voortdurend in de beursbarometer, maar wordt nu vervangen door Walgreens. © REUTERS

Einde van een tijdperk: General Electric vervangen door Walgreens in Dow Jones

Het einde van een tijdperk is aangebroken: het Amerikaanse industriële concern General Electric (GE), dat al bij de lancering van de 'Dow Jones Industrial Average' in 1896 opgenomen werd in de beursbarometer en er sinds 1907 voortdurend in stond, wordt eruit gehaald en vervangen door Walgreens. Dat melden Amerikaanse media.

2 reacties

  • Philippe De Vleeschouwer

    6 jaar geleden
    GE is zich meer en meer gaan focussen op financiële dienstverlening. Ze zijn meer en meer een bank aan't worden. Daarnaast is het probleem dat bij een afslanking het regelmatig de meest competente medewerkers zijn die eerst de boot verlaten. Hierdoor komt het dan vaak voor dat een bedrijf nog minder competitief is na een afslanking dan ervoor. Daardoor zie je dat dan sommige bedrijven de ene afslanking na de andere doorvoeren.
  • Verstraeten Dirk

    6 jaar geleden
    alle zeepbellen springen wel eens. .. .... ........ .. . .. . ... . .. ..... ...