(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Getty

Halve dag ouderschapsverlof: hoe werkt dat?

Ouders die willen, kunnen vanaf volgend jaar een halve dag ouderschapsverlof opnemen. Daarover zijn de meerderheidspartijen het eens geraakt in de Commissie Sociale Zaken. Het voorstel voor zo’n 'één tiende ouderschapsverlof’ komt van CD&V-politica Nahima Lanjri.

38 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Mensen zonder kinderen mogen dit uitzweten, want ze kunnen geen verlof nemen in juli en augustus.
  • Tim De Witte

    6 jaar geleden
    De jaren '50 waren dan ook een totaal andere tijd, beste Raf. Toen & nu zijn -zeker op dat vlak- in níets te vergelijken. Hoeveel vrouwen gingen toen al buitenshuis werken, bijvoorbeeld? Niet veel, want hun plaats was immers aan de spreekwoordelijke haard! Maar ja, ouders zouden misschien wel tweeënhalf jaar onbetaald thuis kunnen blijven. De rekeningen & opvoeding betalen natuurlijk zichzelf! Ahum.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Dat ze krijgen wat ze willen ,maar zo stilaan onbetaald dan,eens dit onbetaald is het zo gedaan met ouderschapsverlof.In de jaren '50 kon je zien hoe je de kinderen opving en groot bracht ,nu moet de maatschappij steeds opdraaien voor de "onkunde" kinderen op te voeden,al aan gedacht eens de eerste 2.5 jaar thuis te blijven voor Uw kinderen.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Zolang je thuis bent en je word er voor betaald hoe weinig ook is het vakantie.
  • stijn rogiers

    6 jaar geleden
    Die kinderen hebben liever dat ze gaan werken