Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

De levenslessen van Goedele Liekens over liefde en seks (en 4 andere tv-tips)

Goedele Liekens.Beeld Joris Casaer

Goedele Liekens deelt vanavond haar levenslessen over romantiek en seks, Michaël Van Droogenbroeck doet ons de financiële crisis herbeleven en Kevin Costner gaat tekeer als Robin Hood. Liever naar de bioscoop? Deze tien films mag u deze week niet missen.

De klas

Goedele Liekens deelt haar levenslessen over liefde en seks met de tieners van het Technisch Atheneum Horteco in Vilvoorde in De klas.

"Je mag nog altijd een sms sturen naar iemand op wie je verliefd bent, zelfs al is dat een collega of werknemer", zei Liekens in een interview met deze krant over één jaar #MeToo.

Om 20.40 uur op Eén.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Thank You for the Rain

Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu zijn dagelijks leven vast te leggen met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van klimaatverandering voor de kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Om 23.05 uur op NPO2

De val: 10 jaar na de crisis

In deze derde aflevering van deze documentairereeks staat het bankroet van IJsland centraal. Michaël Van Droogenbroeck praat onder meer met de toenmalige premier Geir Haarde. Die klinkt nog altijd verontwaardigd: "Wij waren niet verantwoordelijk voor Kaupthing. Het was een private bank. Wij waren alleen verantwoordelijk voor het wettelijke kader. Iedereen die geld belegde bij Kaupthing, deed dat op eigen risico en niet op dat van de IJslandse belastingbetalers."

"De bankencrisis van 2008 was een echte thriller", zei journalist Michaël Van Droogenbroeck in een interview met deze krant naar aanleiding van de documentaire.

Om 21.25 uur op Canvas

Michaël Van Droogenbroeck in 'De val'.Beeld VRT

White Right: Meeting the Enemy

Intrigerende documentaire waarin de activistische filmmaker Deeyah Khan in gesprek gaat met vertegenwoordigers van extreemrechtse bewegingen, zoals blanke extremist Richard B. Spencer en neonazi Jeff Schoep. Khan, die zelf moslim is en dochter van immigranten uit Pakistan en Afghanistan, probeert niet enkel de extreme visies van haar onderwerpen weer te geven, maar probeert ook empathie voor hen op te brengen.

Om 21.55 uur op NPO3

Robin Hood: Prince of Thieves

Een fijne avonturenfilm over de bekende vrijbuiter Robin Hood (Kevin Costner). Zoals het een historisch epos van betaamt, staan er indrukwekkende veldslagen op het menu. 

Om 20.35 uur op ZES

Kevin Costner.Beeld Isopress Sénépart

De Morgen duikt voor u in het tv-seizoen in het dossier DM Zapt. Welke programma's zijn echt de moeite waard en welke kunt u links laten liggen?