Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Thinkstock

Hond bijt baby van nog geen maand dood op Tenerife

Een baby van ongeveer 20 dagen is op het Spaanse eiland Tenerife overleden na een aanval van een Belgische herdershond. Het drama vond gisteren rond de middag plaats in het huis van het gezin zelf in de gemeente Fasnia. Volgens burgemeester Damián Pérez werd de hond niet als een "gevaarlijk dier" beschouwd. Het stadsbestuur "begrijpt niet wat er is gebeurd".

9 reacties

  • Cinthy Waegebaert

    6 jaar geleden
    Spijtige gebeurtenis...
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    In een gezin met een hond is er in de hond zijn hoofd een rangorde. De plaats die het dier bekleedt kan bedreigd worden door een nieuwkomer. Vooral als de hond niet op de onderste trede van de rangorde ladder staat. Een hond moet altijd het laagste staan bij mensen en niet alleen ager in rang dan alleen de baasjes.
  • maud hallett

    6 jaar geleden
    Hond was waarschijnlijk onvoldoende voorbereid over dit nieuwe lid van het huisgezin, het beste is als het kindje nog in het ziekenhuis ligt om de hond elke dag aan zijn gedragen kleedjes te laten ruiken
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Dieren en Jonge kinderen is altijd opletten !! Hoe lief of braaf je dier nog is het kan altijd instinctief handelen en bij zeer jonge kinderen kan dat al eens fout aflopen ! Wat niet wil zeggen dat het dier kwaadaardig is helemaal niet !
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Een hond blijft een hond. Nooit alleen laten bij je kinderen.