Gent, Mathias De Clercq, Open VLD
Volledig scherm
Gent, Mathias De Clercq, Open VLD © Wannes Nimmegeers

Mathias De Clercq afgetekend populairste in Gent, voor Rudy Coddens en Filip Watteeuw

Mathias De Clercq is de populairste politicus van Gent. Dat blijkt uit de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De Open Vld-lijsttrekker wist 24.058 Gentenaars te bekoren. Rudy Coddens, de lijsttrekker van het kartel sp.a-Groen, behaalde 17.954 voorkeurstemmen, Groen-schepen Filip Watteeuw 13.183.

8 reacties

  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Niet dromen Mathias , voetjes op de grond houden aub.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Achteraf afkomen met een partij CD&V en dan zeggen dat je de grootste zijt en ook aan zet, te gek voor woorden. En dan te denken dar het kartel de OVLD er bij genomen had bij de vorige verkiezing in 2012, alhoewel ze de absolute meerderheid hadden. Stank voor dank.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De reden waarom hij ongeveer 6000 stemmen meer haalt dan Coddens is gewoonweg omdat Termont op de lijst stond om nog eens een bedankingsstem te krijgen. Die haalde nog 7428 stemmen. Als die naar de lijst of naar Coddens gegaan waren dan kon ook Mathias zich daar niet op beroepen.
  • X L

    6 jaar geleden
    Niet zeggen dat je de volgende burgemeester bent, als je niet zeker bent, en zeker niet dat jou partij niet de grootste is .Blijf met je voetjes op de grond Matheas.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Schandaling dat een man als Verhoftstad nog durft mee te doen. Nooit zal hij zijn Europees zitje opgeven. Gewoon kiezersbedrog.