Direct naar artikelinhoud
Culinair

Würst van Jeroen Meus in slechte papieren: alle vestigingen bleven maandag dicht

Jeroen Meus bij de opening van Würst in Antwerpen.Beeld Klaas De Scheirder

Wie maandag een ‘haute dog’ wilde verorberen in Würst, was eraan voor de moeite. De drie vestigingen van het geesteskind van Jeroen Meus bleven de hele dag dicht. In Antwerpen en Gent sluiten de snackbars mogelijk definitief, Leuven zou binnen afzienbare tijd een herstart krijgen. In de marge van het nieuws werd ook bekend dat Jeroen Meus helemaal uit de zaak is gestapt.

Wie tijdens de zomer van 2015 over het De Layensplein in Leuven liep, kreeg altijd hetzelfde beeld te zien: lange rijen wachtenden voor de deur van Würst. Vanuit het hele land kwamen fans van Jeroen Meus afgezakt naar de studentenstad om er een ‘haute dog’ te proeven. De opening van de snackbar was een groot succes. Een zomer later volgde dan ook een tijdelijke pop-up versie in Hasselt en een tweede filiaal in Gent. Nog een zomer later, in juli vorig jaar, ging de derde Würst open, deze keer in het centrum van Antwerpen.

Lees ook

Alleen bekende naam is geen garantie op succes: “Je moet bijna Superman zijn om nog te slagen”

Meus verkoopt aandelen

Dat Gent en Antwerpen het minder goed deden dan Leuven, was al snel duidelijk. Uit de jaarrekeningen van de bvba boven Würst blijkt dat er in 2016 nog 49.000 euro winst werd opgetekend, maar in 2017 was er al 85.000 euro verlies. Allicht heeft het management die trend niet kunnen ombuigen de voorbije maanden en bleven de vestigingen daarom maandag dicht. 

Jeroen Meus behoort overigens al een hele tijd niet meer tot dat management. In januari 2017 nam hij al ontslag als zaakvoerder. Hij zou inmiddels ook al zijn aandelen in de zaak verkocht hebben.

De haute dog van Würst.Beeld Würst

Het huidige management reageerde voorlopig niet op onze oproepen. Daardoor hangt er nog veel mist over de sluiting. Het zou alleszins niet om een faillissement gaan, hetgeen hier en daar al te horen viel. 

Het personeel, of althans een deel ervan, tast momenteel ook nog in het duister. Toen we gisteren in Antwerpen een personeelslid aantroffen, bleek de dame enkel te weten dat de deuren niet opengingen maar naar de precieze reden of oorzaak kon ook zij alleen maar gissen. Ook de klanten worden voorlopig in het ongewisse gelaten want op geen enkele gesloten deur bevond zich gisteren een papiertje met uitleg. Op de Facebookpagina van Würst stond zelfs ‘nu geopend’.

Meus verkoopt aandelen
Beeld Karolien Coenen

Of Würst verdergaat, en vooral hoe, is onduidelijk. Uit de cijfers zou alvast blijken dat Würst Leuven en de evenementenpoot van het bedrijf - de foodtruck die onder meer jaarlijks op Rock Werchter staat - winstgevend zijn. Als Gent en Antwerpen verantwoordelijk zijn voor de rode cijfers is de kans groot dat die filialen niet meer opengaan. Voor Leuven zou er dan een herstart komen. Insiders weten bovendien dat de nieuwe bazen van Würst op zoek zijn naar andere locaties. Er zou gedacht worden aan treinstations.