© EPA-EFE

Thorgan Hazard scoort, maar Gladbach laat leidersplaats liggen in Bundesliga

Mönchengladbach heeft vrijdagavond dure punten laten liggen in de Bundesliga. Ondanks het vijfde competitiedoelpunt van Thorgan Hazard verloor Gladbach met 3-1 van Freiburg.

md

De wedstrijd begon dramatisch voor Borussia Mönchengladbach. Na amper tien seconden ging de bal op de stip voor de thuisploeg nadat Luca Waldschmidt in het strafschopgebied werd aangetikt door keeper Sommer. Nils Petersen zette de elfmeter feilloos om.

Amper twintig minuten later stelde Thorgan Hazard orde op zaken. Onze landgenoot trapte - ook al vanop de stip - de gelijkmaker binnen. Voor Hazard al zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

De gelijkmaker van Hazard werd echter een kwartiertje na rust uitgewist door Waldschmid die de bal perfect in het hoekje plaatste. De ingevallen Lucas Holer (90. +4) maakte er ver in de blessuretijd nog 3-1 van met een perfecte streep net voorbij de middenlijn.

Zo laat Borussia Mönchengladbach (17 punten) het na om op gelijke hoogte te komen met leider Dortmund (20 punten). Freiburg is 8e met 12 punten.

Bekijk hier alle uitslagen en het klassement van de Bundesliga.