RV
Volledig scherm
© RV

“Hij was erg van streek en weende veel”: vrouw van avonturier die stierf toen hij solo Antarctica overstak vertelt over hun allerlaatste telefoontjes

BuitenlandDe ultieme karaktertest. Zo zag de Britse avonturier Henry Worsley (55) de expeditie die hij drie jaar geleden ondernam. Hij wilde iets doen wat nog nooit iemand had geprobeerd: helemaal alleen en zonder hulp Antarctica oversteken. Meer dan 1.500 kilometer te voet door de ijzige kou. Een nieuw boek dat morgen verschijnt, schetst een beeld van de expeditie. Hoe die ondanks de koppigheid van Worsley op 50 kilometer van het einde toch strandde. En eindigde in zijn dood.

19 reacties

  • Marleen Nowe

    6 jaar geleden
    Vorig jaar waren wij getuige van deze begrafenis in South Georgia. Henry’s familie maakte toevallig deel uit van ons reisgezelschap. Joanna vertelde ons dat haar man gehuwd was met 2 vrouwen, zij en Antarctica. Maar Antarctica had van haar gewonnen. Aan de verhalen die ze vertelde, konden we horen dat dit zowel familiaal als professioneel een fantastische man was. Alleen is hij tijdens zijn laatste reis te koppig geweest. En die koppigheid heeft hem het leven gekost.
  • Marc De Ridder

    6 jaar geleden
    Ik snap niet wat ze eigentlijk willen bewijzen, dit is toch je leven niet waard .
  • Joris Claes

    6 jaar geleden
    Hij had moete luistere naar zij vrouw mss was het anders uitgedraaid. Rust in vrede.
  • Nina Willems

    6 jaar geleden
    Dure grap ongetwijfeld, dat daar wat gaan bezoedelen.
  • willy zachel

    6 jaar geleden
    Dat het een prestatie is daar twijfel ik geen minuut aan maar .....wat is het nut hiervan nu eigenlijk ?