Dokter Gyselbrecht mag zijn advocaat houden

© BELGA

Advocaat Johan Platteau mag de raadsman blijven van dokter André Gyselbrecht in het onderzoek naar de Kasteelmoord. De Antwerpse stafhouder heeft de klacht van het Brugse parket tegen Platteau grondig onderzocht, maar concludeerde gisteren dat de advocaat geen fouten heeft gemaakt.

cel

Het Brugse parket beweerde dat Platteau op 1 juni samen Elisabeth Gyselbrecht, de weduwe van Stijn Saelens, op restaurant zou hebben gezeten. Dat mag niet: de weduwe heeft zich burgerlijke partij gesteld, en Platteau mag haar niet spreken zonder dat haar advocaat erbij is.

Verschillende advocaten getuigden dat zij die avond met Platteau op restaurant zaten. Elisabeth Gyselbrecht verklaarde bovendien dat zij Platteau niet ontmoet had. De stafhouder heeft het dossier nu geklasseerd.

Vreemd genoeg baseerde het Brugse parket zijn klacht op een proces-verbaal, waarin Elisabeth Gyselbrecht verklaarde dat zij wél op restaurant zat met Platteau. Zij ontkent nu dat ze dat gezegd heeft.

Peter Gyselbrecht heeft een klacht ingediend over de bewuste brief van het parket. Volgens hem is het proces-verbaal vervalst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen