Actievoerders in het Henegouwse Feluy.
Volledig scherm
Actievoerders in het Henegouwse Feluy. © Facebook Fred Cors

Boze burgers volgen Frans voorbeeld en blokkeren vier brandstofdepots in Wallonië

Sinds deze ochtend blokkeren manifestanten verschillende brandstofdepots over heel Wallonië. Ze doen dat uit protest tegen de hoge brandstofprijzen.  Het gaat om de raffinaderij Total Petrochemical in Feluy (Henegouwen), de opslagplaats van Proxifuel in Wierde (Namen) en de petroleumdepots van Sclessin en Wandre (beide in Luik).  Het protest is vanuit Frankrijk naar ons land overgewaaid. Momenteel zijn vier sites nog geblokkeerd.

98 reacties

  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Niet alleen is de auto de melkkoe van de staat ook Jan modaal is de melkkoe. Allemaal te danken aan deze rechtse regering van N-VA, Open VLD, MR en in mindere mate CD&V. Ik hoop dat de stemgerechtigde Belgen eens 2 keer nadenken alvorens terug voor deze politieke partijen te stemmen.
  • Karel Lambert

    5 jaar geleden
    Als de rooie en de groene en PvdA aan het bewind komen zal de diesel maar 0,50 € kosten iedereen zal 3000€ netto verdienen maar de fietsbanden gaan wel in prijs verdubbelen
  • francis vanoverschelde

    5 jaar geleden
    het Europees parlement laten ze altijd gerust , raar
  • guido taens

    5 jaar geleden
    In Paal-Beringen deze ochtend getankt aan 0,72 eu/per liter diesel,de eigenaar van de pomp geeft 80 % korting en we zien dat de auto's staan aan te schuiven vanop de snelweg ,een geweldige enorme goedkope chaos.
  • Ivo Pauwels

    5 jaar geleden
    Groot gelijk! Zouden we in Vlaanderen ook moeten doen! Schandalig wat we hier voor benzine en diesel betalen..