Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Welles-nietesspel over Noordstation: “Burgemeester Schaarbeek maakt er politiek oorlogje van”

Na de beslissing van De Lijn om zijn bussen vanaf maandag niet meer te laten stoppen aan de haltes onder het Brusselse Noordstation blijft het politieke steekspel tussen de N-VA en het Brusselse gewest voortduren. Volgens Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt DéFI wil de N-VA de transmigranten rond het station bewust geen oplossing bieden. Ook het Brussels gewest reageert verbaasd. “We begrijpen niet goed wat De Lijn bezielt, want aan de basis ligt een falen van het federale beleid rond transmigratie.”

378 reacties

  • boumba boumboula

    5 jaar geleden
    illegaal is niet legaal onwettig eender hoe binnen gekomen wanneer niet gerechtigd dus inderdaad uitzetten enkel smokkelaars worden er goed van ?
  • karima zag

    5 jaar geleden
    De lijn staat op 1 lijn met de nva. Dat is nu duidelijk. Ipv die mensen op te vangen verplaatsen ze hun haltes om het niet te moeten aanzien. Schandalig voor een land die zich een welvaartland noemt.
  • nicole degens

    5 jaar geleden
    De Lijn heeft groot gelijk met dit zelf op te lossen. Als de politiek niet mee wil of kan. De reizigers moeten de dupe niet blijven van al die vuiligheid en onveiligheid.
  • Wendy Warens

    5 jaar geleden
    Maak de hal schoon met een brandslang iedere nacht of speel luide muziek, liefst metal. Ze zullen snel verdwijnen.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    burgemeester is verantwoordelijk voor orde en veiligheid! Al de rest is zever