ANP
Volledig scherm
© ANP

Boswachters mogen vanaf nu 1.800 edelherten in Nederlands natuurgebied doodschieten

DierenleedStaatsbosbeheer in Nederland is deze ochtend begonnen met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. De rechter bepaalde vorige week dat de herten gedood mogen worden om de populatie van dieren in het natuurgebied terug te brengen. Het is de bedoeling dat er in totaal 490 edelherten overblijven. Ruim 1.800 dieren zullen worden doodgeschoten. Vijf natuurverenigingen waren naar de rechtbank gestapt om dat te verhinderen.

14 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Die edelherten hebben geen natuurlijke vijanden, een roedel wolven, vossen enz. Beter afschieten dan laten verhongeren, zoals enkele jaren geleden.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Als deze dieren op natuurlijke manier zouden sterven dan zou het voedsel betekenen voor andere dieren. Ik blijf erbij, dit is onnodig, de natuur hoeft de mens echt niet als politie;
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Erg triest!! Geef de 2 boswachters volkomen gelijk! Gezonde dieren afschieten?? Verplaatsen is ook een mogelijkheid!!
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Hadden ze elk jaar dieren verplaatst of afgeschoten, dan hadden ze er nu maar 60 moeten afschieten. Als de pipo's daar enig benul hadden van dierenbeheer op grote oppervlakte hadden ze ook runderen en paarden kunnen verplaatsen. Maar ja, dan moet je wel met twee voeten op de grond staan.
  • petra vercauteren

    5 jaar geleden
    deels benut als consumtie en de rest vernietigd,geef het vlees weg aan de mensen die ook een hert willen proeven en eens een lekker stukje vlees kunnen eten,zonder dat ze eerst hun centjes 5x moeten tellen