Bart De Wever (N-VA) vatte eind november de coalitiegesprekken aan met sp.a en Open Vld.
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) vatte eind november de coalitiegesprekken aan met sp.a en Open Vld. © Photo News

Akkoord in Antwerpen: De Wever is rond met sp.a en Open Vld

De Antwerpse onderhandelingen over een nieuw stadsbestuur zijn afgelopen. N-VA, sp.a en Open Vld zullen samen een Bourgondische coalitie vormen. Dat werd aan onze redactie bevestigd.

83 reacties

  • mieke de smet

    5 jaar geleden
    De Wever neemt de kaarten op die kiezer gelegd heeft. Vlaams Belang was geen optie omdat ze te weinig verbindend zijn en meermaals hun eigen ramen ingooien. Groen durfde de stap tot besturen niet zetten. De Wever beseft maar al te goed door met Spa in zee te gaan er zowel rechtse als linkse accenten zijn. Cd&v en groen zijn de verliezers.
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Hou de uitgaven van Tom Meeus maar alvast in het oog!
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    BDW, nog altijd het grootste stemmenkanon, had weinig keuze, VB kan nooit een optie zijn voor goed bestuur. Nu is Antwerpen bestuursklaar. Met slappe-Peeters was dat onmogelijk geweest.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Ik ben zeer benieuwd om te zien welke toegevingen NVA aan SPA heeft gedaan. Hoewel wat Antwerpen betreft, beide partijen niet ver uit elkaar liggen. Tenslotte heeft De Wever de eerste twee jaren van zijn bestuur gewoon de beslissingen van Patrick Jansens uitgevoerd (en later verscherpt). NVA mag een sterke oppositie verwachten van VB en SPA zal afgekraakt worden door Groen. Alleen 'goed bestuur' kan hen redden. Ik ben benieuwd.
  • Patrick Van Mieghem

    5 jaar geleden
    De Wever is even(machts)ziek dan andere partijen!Hypocrisie ten top! Een nieuwe generatie politiekers,om de burger te dienen en niet omgekeerd, moet dringend opstaan!