De Amerikaanse president Donald Trump .
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump . © Photo News

“Amerikaanse shutdown zeer waarschijnlijk”: Democraten weigeren voorlopig 5 miljard euro extra voor grensmuur

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde er vandaag opnieuw mee dat er een lange "shutdown" van de overheidsdiensten kan komen als het Amerikaanse Congres geen budget voorziet voor een grensmuur met Mexico. “De shutdown komt er waarschijnlijk”, zei Trump aan een journalist van CNN. “Want de Democraten geven niet veel om dit probleem.” 

12 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Yves 1 keer onder Obama in 8 jaar bij Trump is het de derde keer al sinds hij president is. En dat is in minder dan 4 jaar. Toch een verschil. Maar ik denk dat elke president wel is een schutdown heeft gehad. Maar als Trump een grensmuur geld laat vallen is het in orde en geen schutdown.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Deze rijke "bobo" denkt zo zijn steun te verzekeren bij de angstige rednecks in de V.S .Van het hele "And Mexico wil pay for it " scenario is ook niks in huis gekomen . Een rijke beroepsfraudedeur dus zoals er hier in Vlaanderen ook enkele de kop op steken .
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Urban, denk niet dat Lexico zal betalen. Trouwens, de muur is er bijlange nog niet ! Eerst het geld nog van de VS burger daarna MISSCHIEN (!?!?) wat geld van Mexico !
  • yves dekeersschieter

    5 jaar geleden
    Onder showman Obama heeft zich hetzelfde voorgedaan en dan was de commentaar van links veel milder
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Een heel gevaarlijk man hebben de Amerikanen verkozen tot president. Ze zullen het nog wel beseffen , wel te laat.