Christoph Schmidt/dpa
Volledig scherm
© Christoph Schmidt/dpa

Geschokte reacties in Duitsland nadat jonge asielzoekers willekeurige passanten in elkaar hebben geslagen

In Duitsland is commotie ontstaan nadat vier dronken asielzoekers in de gemeente Amberg (Beieren) passanten in elkaar sloegen. Daardoor raakten twaalf mensen gewond. Het voorval leidt tot geschokte en boze reacties. De Beierse fractie van de rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD) eist dat de daders het land worden uitgezet.

47 reacties

  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Bedankt Mutti Merkel, laat er nog wat meer binnen !
  • Shaib Ouad

    5 jaar geleden
    Je moest is weten wat ze hier in Antwerpen hebben uitgestoken tijdens het nieuwjaar en het waren allemaal Belgen! 9 man ! Heb je er iets in de Gva of hln gelezen ????? Met de mantel der liefde....... Dus dat stoort me echt niet omdat tegenwoordig een vergrootglas het meest verkochte product is !!!!! En spiegels zijn in overschot bij de Ikea!!!!! Dosis Gezond verstand gebruiken meer niet ! Zware straffen op alcohol ( leeftijd gebonden)hard drugs(o tolerentie) enz.... grtjs
  • Lieve Vandamme

    5 jaar geleden
    Terug sturen is de juiste oplossing....
  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    Die moeten zeker "asiel" krijgen ! Hebben hun "non-alcohol" cultuur volledig afgezworen. Vertrokken uit de woestijn of het oerwoud met "waar is dat feestje "? Europe, here we come !
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Noch Beieren, noch heel Duitsland is hierdoor geschokt. Het is als het ware dagelijkse kost geworden, en dan is men niet snel meer geschokt. De media blazen dit weeral op door het hele land als geschokt te verklaren. En dat de AfD er een megazaak van maakt, is ook al even dagelijks, niets bijzonders.