De papa van Julen (inzetfoto) op de plek van het onheil.
Volledig scherm
De papa van Julen (inzetfoto) op de plek van het onheil. © BELGAIMAGE

Twee tunnels boren richting Spaanse peuter duurt nog minstens 36 uur: “We hopen Julen snel én levend naar zijn ouders te kunnen brengen”

De zoektocht naar het Spaanse jongetje, dat nu al zes dagen in Totalan, in de buurt van Malaga, in een honderd meter diepe schacht vastzit, verloopt langzamer dan gepland. De hele nacht werd gewerkt aan de bouw van een platform waarop een grote boormachine van 75 ton stabiel moet kunnen staan. Verschillende graafmachines waren 's nachts bezig aan die werken. Er worden twee tunnels geboord om bij de jongen te komen. Reddingswerkers zijn vanmiddag gestart met het boren van de verticale bergingstunnel. De boringen zullen de hele nacht doorgaan zonder een seconde te stoppen. Als alles goed verloopt, zal men morgenvroeg kunnen starten met de horizontale tunnel. Maar het duurt nog minstens 36 uur alvorens Julen gered zou kunnen worden. 

17 reacties

  • Thibault Derese

    5 jaar geleden
    Ik vind dit heel erg, maar als ze denken dat die kleine de val alleen al heeft overleefd, wat al een mirakel is op zich, denken ze dat die nog altijd leeft? Ach tja, kunnen ze op ze'n minst het lichaam bergen en mooi afscheid nemen.
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Veel vragen met dit voorval. Honderd meter diep vallen kan je niet overleven, als hij vastzit onderweg waar is dat dan en ik heb nog niet gelezen dat ze hem gezien hebben met een camera, waarom niet, is hij wel in die put gevallen? En zo veel dagen overleven zonder drank, voeding en in de kou lijkt onmogelijk.
  • Filip Nevelsteen

    5 jaar geleden
    Volhouden ventje, ze zijn er bijna.
  • Peter Smet

    5 jaar geleden
    Een simpel deksel dat zwaar genoeg was bovenop zo 'n put leggen had al die miserie kunnen voorkomen.. Chapeau aan al die reddingswerkers die blijven doorgaan..
  • Thomas De Bakker

    5 jaar geleden
    Nen kleine op 100m diepte, eten, drinken, koude,...7 dagen aan een stuk...geloof er niet in, hoop wel dat ik ongelijk heb