EPA
Volledig scherm
© EPA

Alweer tegenslag en vertraging bij zoektocht naar Spaanse peuter Julen (2): reddingswerkers botsen op groot rotsblok

De reddingsoperatie om Julen (2) te bevrijden uit de meer dan honderd meter diepe put in Zuid-Spanje heeft vandaag opnieuw vertraging opgelopen. De boormachine, waarmee parallel aan de put een verticale schacht wordt gegraven, is vastgelopen op het rotsachtige terrein.

29 reacties

  • boumba boumboula

    5 jaar geleden
    ik hoop dat het lukt en indien niet het jongetje degelijk kan begraven worden dit redding werk verdiend respect
  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Reddingwerkers moeten we idd niet aanvallen op traagheid, maar de overheid wel. Die heeft pas na dagen de ouders geloofd. Mañana.
  • Maraia Ceraia

    5 jaar geleden
    Een camera,robot of wat dan ook laten afdalen in de put gaat niet omdat er boven het jongentje een grote prop zit. Men probeert die weg te zuigen, maar dat gaat tergend langzaam.Je man ook het terrein niet vergeten,zeer steile hellingen,waar men eerst wegen moest maken voor vrachtwagens en zwaar materieel. Aan de zijlijn is het gemakkelijk om kritiek te geven, maar wat die mensen doen is gigantisch en verdient alleen respect.
  • Lawrence Van Damme

    5 jaar geleden
    RIP Julen en sterkte aan de ouders en familie. Wel jammer dat sommigen hieronder de schuld bij de reddingswerkers of overheid leggen. Denk je nu echt dat deze mensen niet het maximum doen en hebben gedaan om dit kereltje te vinden? Het is een spijtig ongeluk en het heeft geen zin om mensen met de vinger te wijzen.
  • Daniël Maenhaut

    5 jaar geleden
    Hoe gewond is dit kind, en daarbij uitgedroogd, verhongerd... ??? Dit moet meer dan een mirakel zijn als het levend gevonden wordt... Vanop die afstand kunnen we enkel nog bidden !