© AFP

Madison Keys boekt eerste zege ooit op WTA Finals

De Amerikaanse Madison Keys (WTA 7) heeft dinsdag haar tweede groepswedstrijd op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) in twee sets gewonnen van de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 8). In de rode groep haalde de 21-jarige Keys het met 6-1 en 6-4, na 1 uur en 5 minuten.

Voor Keys was het de eerste zege ooit op de WTA Finals. Zondag had de Amerikaanse haar openingswedstrijd verloren van de Roemeense Simona Halep (WTA 4). Voor Cibulkova was het al de tweede nederlaag in evenveel wedstrijden in Singapore. Eerder verloor ze ook al van de Duitse Angelique Kerber, de nummer een van de wereld in het vrouwentennis. De 28-jarige Kerber staat momenteel met twee zeges achter haar naam, want dinsdagnamiddag haalde ze het ook in twee sets (6-4 en 6-2) van Halep. Desondanks is Kerber nog niet zeker van een plaats in de halve finales. De beslissing valt pas donderdag in het onderling duel tussen Kerber en Keys.

© AFP

Woensdag volgen de duels van de tweede speeldag in de witte groep. De Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 9) speelt tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 5). Aansluitend treft de Poolse titelverdedigster Agnieszka Radwanska (WTA 3) de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 6). Radwanska verloor maandag verrassend van Kuznetsova, Pliskova klopte Muguruza. De eerste twee van elke poule stoten door naar de halve finales.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer