© ToRo

Kempische Steenweg weer open na opruiming oliespoor

Op de Kempische Steenweg in Hasselt heeft een kilometerslang oliespoor woensdagnamiddag voor ernstige verkeershinder gezorgd. Een tractor met laadbak had voor de middag problemen met een brandstoftank. Daardoor werd een oliespoor getrokken vanaf de Kiewitbrug tot aan de grens met Zonhoven. Het opruimen duurde de hele namiddag. Rond 18u was de verkeershinder stilaan voorbij.

ToRo, ToMas

“Het gaat om een erg lang oliespoor en hydraulische olie absorbeert helaas erg moeilijk,” zei commissaris Jean-Pierre Blocken woensdagnamiddag. Daarom werd met speciale korrels geprobeerd om de rijbaan terug proper te krijgen. Omdat het wegdek te glad was, bleef de rechterrijstrook tussen de Kiewitbrug en de Luchtvaartstraat een tijdlang afgesloten.

Politie LRH raadde bestuurders om 16u aan om de Kempische Steenweg te vermijden en gaf het advies om te rijden via de snelwegen E313 en E314.

Het oliespoor op de Kempische Steenweg, een van de drukste uitvalswegen van onze provinciehoofdstad, had ook gevolgen op andere wegen in en rond Hasselt. Zo stond er in de vooravond een lange file op de Kuringersteenweg.

Rond 18u ging de Kempische Steenweg weer volledig open voor het verkeer.

© BB

© ToRo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer