Destexhe stapte onlangs uit de MR om zijn eigen lijst te beginnen.
Volledig scherm
Destexhe stapte onlangs uit de MR om zijn eigen lijst te beginnen. © BELGA

MR-dissident Destexhe sluit samenwerkingsakkoord met Belgische Unie (B.U.B.)

MR-dissident Alain Destexhe, die op 26 mei met een eigen lijst naar de kiezer trekt, gaat in zee met de partij Belgische Unie (B.U.B.). De samenwerking slaat op de Kamerlijsten in Franstalig België en op de lijst voor het Brussels parlement. Volgens de B.U.B. zullen haar kandidaten de Lijst Destexhe komen versterken. 

0 reacties

  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. MR-fractieleider Schaarbeek dreigt met afscheuring als MR rechtse koers blijft varen

    MR-fractielei­der Schaarbeek dreigt met afscheu­ring als MR rechtse koers blijft varen

    Georges Verzin, fractieleider voor de MR in Schaarbeek, vindt dat zijn partij "een rechtse koers zonder voorgaande" vaart. In een open brief in Le Vif vraag hij aan premier en MR-voorzitter Charles Michel om daar een eind aan te maken. Doet hij dat niet, hebben de progressieve liberalen volgens Verzin geen andere keuze dan daar "afstand van te nemen" en "een echte liberale stroming" te vormen. Nog maar een week geleden richtte MR-politicus Alain Destexhe zijn eigen partij op omdat hij de MR niet rechts genoeg vond.