© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Aanschuiven om kardinaal Danneels laatste groet te brengen

Het was maandagnamiddag aanschuiven in het aartsbisschoppelijk paleis van Mechelen om de overleden kardinaal Danneels een laatste groet te brengen. De sobere houten kist staat opgesteld in een van de ontvangstruimtes op de eerste verdieping.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Kerk trekt alle registers open voor afscheid kardinaal Danneels

Al van bij de start om 15u stonden mensen te wachten om Godfried Danneels een laatste groet te brengen. Hij stierf vorige week donderdag op 85-jarige leeftijd, maar hij was duidelijk nog erg geliefd.

In het paleis op de Wollemarkt waar hij dertig jaar woonde en werkte, stonden gelovigen in de rij. Sylvia Corbeel zakte zelfs speciaal af uit Kortrijk. “Uit respect en uit waardering voor de kardinaal. Ook in beproevingen en tijdens ziekte heeft hij vastgehouden aan zijn roeping. In deze moderne tijd is het niet altijd even gemakkelijk om gelovigen aan te moedigen”, zegt ze.

Ook dinsdag en woensdag is het nog mogelijk om een laatste groet te brengen, telkens van 15 tot 19u. Vrijdag om 11u vindt zijn uitvaart plaats in de Sint-Romboutskathedraal. Vanaf 9.30 tot 10.40u is er ook in de kathedraal nog een mogelijkheid om de kardinaal te groeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER