.
Volledig scherm
. © Gianni Barbieux/Vertommen

Neurochirurge die veroordeeld werd voor moord op dochter (14) heeft gevangenis verlaten

Mehrnaz Didgar, de neurochirurge die gisteren werd veroordeeld voor de moord op haar 14-jarige dochter, heeft vanochtend de vrouwengevangenis van Hasselt verlaten. 

99 reacties

  • Seppe Theunis

    5 jaar geleden
    Ik heb nog nergens gelezen dat het plegen van een kindermoord gevolgd door een retraite van 2 jaar in een gevangenis een degelijke therapie is voor een depressie. Dat is hier nochtans wel gebeurd, weliswaar met wat nazorg.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Niemand zal weten wat er in haar hoofd omging of gaat. Niemand kan dus oordelen.
  • Karel Mens

    5 jaar geleden
    walgelijk wat ik hier lees - waar zijn de rechten van dat meisje ????
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Catherine Claeys haar dochter is haar leven gewoon kwijt. Foetsjie, weg. Gedaan. Het was dan ook nog eens met voorbedachte rade, niet in een opwelling maar minitieus voorbereid. Dat ge hier wat de moraal ridder komt uithangen is allemaal goed en wel, maar ga het haar dochter uitleggen. Een meiske dat de meest gruwelijke verstikkingsdood stierf. Dus wanneer men het al eens moeilijk heeft mag men wat u betreft aan het moorden slaan opgeruimd staat netjes en enkel de monsters blijven over? Ga weg.
  • Bart De Pauw

    5 jaar geleden
    Ik begrijp het wel ergens. Er was geen leven meer in die familie. Ik vermoed dat veel negatieve reacties voorkomen door de naam van de moeder en het zo Vlaamse uiterlijk van haar dochter. Racisme? Stel je eens in haar plaats - je eigen dochter de dood schenken die ze wel wenstte, maar niet kon volbrengen? Een ouder die euthanasie vraagt maar wettelijk niet krijgt? Wat doe je daar dan mee?
  1. Neurochirurge moet niet naar de cel: vijf jaar cel met uitstel voor moord op haar dochter (14)
    binnenland

    Neurochi­rur­ge moet niet naar de cel: vijf jaar cel met uitstel voor moord op haar dochter (14)

    Mehrnaz Didgar is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar voor de moord op haar dochter Eline Pans (14). De jury hield dus rekening met verzachtende omstandigheden. De neurochirurge moet niet terug naar de gevangenis, maar moet zich wel laten opnemen in de psychiatrie. In een reactie liet ze optekenen dat ze “die tweede kans zeker zal grijpen”. Naar eigen zeggen pleegde ze de feiten omdat ze beiden depressief waren en omdat Eline meerdere keren aangaf dat ze wou sterven. Op 7-jarige leeftijd werd het meisje getroffen door schildklierkanker. Dat liet vooral mentaal sporen na en manifesteerde zich steeds duidelijker in haar tienerjaren. De beraadslaging over de strafmaat nam 2,5 uur in beslag. Assisenvoorzitter Peter Hartoch noemde dit “het zwaarste en moeilijkste proces uit zijn carrière”.
  2. “We zijn het allerbelangrijkste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard
    PREMIUM

    “We zijn het allerbe­lang­rijk­ste kwijt. Net toen we dachten dat we haar terug hadden.” Baby Julia overlijdt net nadat ze kankervrij is verklaard

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. “We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Knokke