Raheem Sterling laat na zijn goal duidelijk blijken wat hij vindt van de racistische leuzen in Montenegro.
Volledig scherm
Raheem Sterling laat na zijn goal duidelijk blijken wat hij vindt van de racistische leuzen in Montenegro. © Photo News

Engelse internationals woest na racistische geluiden, bondscoach Montenegro verrast: “Niets van gemerkt”

Buitenlands voetbalDe Europese voetbalbond UEFA is een onderzoek gestart na de incidenten van gisteravond tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Montenegro en Engeland (1-5). In het stadion in Podgorica waren toen apengeluiden te horen wanneer Engelse spelers als Danny Rose en Callum Hudson-Odoi aan de bal waren.

2 reacties

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    De belangrijkste reden waarom ik niet meer in voetbalstadions kom. Volwassen mannen vaak in bijzijn van hun kinderen die verschrikkelijke ziektes toeschreeuwen, racistische opmerkingen maken en vloeken. En dan nog zeggen mensen dan: "Ja, hij krijgt daar ook goed voor betaald"of..hij moet dankbaar zijn dat hij zijn voetbalopleiding in ons land heeft gehad" Hoe simpel en dom kan men nog zijn ?
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Een beetje realiteitszin moet ook nog wel aan de dag gelegd worden. Veel van die spelers hebben meerdere nationaliteiten en kiezen voor de meest voordelige. Veel supporters vervreemden meer en meer van de ploeg. Plaatselijke spelers worden gediscrimineerd voor geïmporteerde spelers met malafide makelaars en gemanipuleerde YouTube-filmpjes. De gevolgen zijn leeglopende stadions, minder sponsoring, racistische uitlatingen en finaal terugval in marginaliteit van de sport. (vlg met basket)