AFP
Volledig scherm
© AFP

Opnieuw massale stroompanne in Venezuela

Venezuela is gisteren aan het einde van de dag andermaal getroffen door een massale stroompanne. Het grootste deel van het land zit opnieuw in het donker. In de meeste staten is geen elektriciteit meer, meldt de oppositiekrant El Nacional.

0 reacties

  1. ‘Spinazieversie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?
    PREMIUM
    12

    ‘Spinazie­ver­sie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?

    TikTok is in China enkel beschikbaar in de vorm van een speciale versie: Douyin. Het algoritme van de Chinese TikTok zou veel minder agressief zijn dan de westerse versie. Kinderen krijgen er video’s voorgeschoteld over wetenschap en geschiedenis. Het zou hét bewijs zijn dat de app onze kinderen bewust dommer maakt. Is dat zo? Wat is het verschil tussen TikTok en Douyin? China-expert Dorien Emmers (KU Leuven) legt uit. “Als we hier per wet de schermtijd van kinderen zouden beperken, zou daar zware kritiek op komen.”
  2. Experts over nieuwe Europese vluchtelingendeal: “Libanon is geen veilig land, het deporteert Syrische vluchtelingen naar hun land in oorlog”
    PREMIUM
    38

    Experts over nieuwe Europese vluchtelin­gen­deal: “Libanon is geen veilig land, het deporteert Syrische vluchtelin­gen naar hun land in oorlog”

    Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is in Beiroet om er de Libanese regering een ‘steunpakket’ van 1 miljard euro aan te bieden. Dat geld moet de economie van het land stutten, maar toch vooral de vluchtelingenstroom naar Europa tegengaan. Wat is de impact van dergelijke vluchtelingendeals? En is de kritiek erop terecht? “Als je geld geeft om je migratieprobleem op te lossen, zet je de deur open voor chantage”, waarschuwt professor Hendrik Vos (UGent).