Direct naar artikelinhoud

De 'idiote' dj reageert: 'Ik dacht dat iemand 'stop' zou roepen'

"Ik kreeg een teken om de muziek te starten, maar vervolgens zei niemand van N-VA om ze ook te stoppen." Geluidstechnicus Nathan Leenders (23) wist zondagavond niet wat er gebeurde, toen Bart De Wever zich tijdens zijn overwinningstoespraak niet verstaanbaar kon maken. Eerst greep de N-VA-kopman voorzichtig in. "Zet die plaat af." Om te vervolgen met overslaande stem. "Zet die plaat af! In vredesnaam, zet die plaat af! Allez jong, we zitten rechtstreeks in het nieuws. Welken idioot."

Terwijl De Wever zich druk maakte, bleven in de Antwerpse theaterzaal Zuiderkroon de tonen van Sam Sparro's Happiness (The Magician remix) door de boxen schallen. "Ik kon Bart De Wever niet zien staan en hoorde hem ook niet", zegt Leenders. "Ik stond te wachten op het signaal om de muziek te stoppen, iets wat ik normaal gesproken altijd krijg, maar dat kwam maar niet. Het liedje is vervolgens volledig afgespeeld."

Dat De Wever hem vervolgens uitmaakte voor 'idioot' kreeg Leenders niet mee. "Ik kan best begrijpen dat hij zoiets door de stress zegt. Ik neem daar geen aanstoot aan. Achteraf zeiden mensen van N-VA me ook dat ik niet wakker moest liggen van mijn fout."

De grote aandacht op sociale media noemt Leenders overrompelend. "Maar veel voordeel kan ik er me niet mee doen. Ik ben in vaste loondienst en een remix maken kan ik niet. Ik ben een technicus, geen dj."

Niet alleen De Wever reageerde zondagavond boos, ook de Franstalige Brusselse Stephen Fasano - beter bekend als The Magician - maakte zich druk. Op Facebook uitte hij zijn ongenoegen dat de N-VA zijn remix uitkoos. "Niemand heeft mij gevraagd om het te mogen gebruiken. Ik wil jullie zeggen dat ik geen enkele politieke partij steun. Wij volgen dit van nabij op."