Direct naar artikelinhoud

Filet d'Anvers, nu uit Antwerpen

Vlaanderen heeft er drie nieuwe, erkende Vlaamse streekproducten bij: hopbellen uit Poperinge, Filet d'Anvers en het bier Spéciale 1900. Dat laatste wordt gebrouwen door brouwerij Haacht die met de Spéciale wil teruggrijpen naar een traditie van het begin van de vorige eeuw, toen ze ook al bieren van hoge gisting brouwde. De brouwerij deed voor de Spéciale een beroep op een oude en originele giststam bewaard in de brouwerij. De Poperingse hopscheuten waren al erkend, en nu dus ook de hopbellen, de bloemen van de plant. Meest opvallende nieuwkomer is Filet d'Anvers van de Schotense slagersfamilie Michielsen. Twee jaar geleden was immers vreemd genoeg een slagerij uit Limburg de eerste om hún 'filet d'Anvers' te laten erkennen als streekproduct. Voor het eerst erkent VLAM nu ook de filet van een Antwerpse beenhouwerij als streekproduct.

INFO op www.streekproduct.be staat een overzicht van alle Vlaamse erkende traditionele streekproducten