Robert F. Smith (links) sprak de studenten toe en deed een opmerkelijke belofte.
Volledig scherm
Robert F. Smith (links) sprak de studenten toe en deed een opmerkelijke belofte. © AP

Miljardair lost studieschuld van 400 geslaagden af en krijgt staande ovatie

De Amerikaanse miljardair Robert F. Smith neemt de studieschuld over van alle geslaagden van de jaargang 2019 aan het Morehouse College in de staat Georgia. Dat zijn er bijna 400.  De studenten reageerden euforisch.

55 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Mag voor veel miljardairs een voorbeeld zijn. Wat zijn motivatie ook is, hij heeft tendlotte 400 studenten persoonlijk geholpen en solidariteit getoond. Op zich zullen veel van die 400 zich in hun loopbaan dan ook wel eens solidair opstellen tegenover anderen.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    En wat als mensen massaal nog weigeren om verder te studeren? Wedden dat de industrie dan wel gaat reageren naar de politici toe?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is dan ook schandalig dat jongeren die een inspanning doen om te studeren daarvoor beloond worden met een studieschuld waar ze nog jaren moeten voor afbetalen. In dat idealistische Nederland is dat nu ook zo.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Men kan hier alleen maar uit besluiten dat het systeem in de VS voor geen meter deugt. Men moet al heel goed in de slappe was zitten ofwel een enorme berg schulden maken eer je de kans krijgt om u daar hogerop te werken in het leven. Zo houdt de rijke klasse en the happy few zichzelf in stand en blijven ze verheven boven het gewone volk.
  • Ruud Kroon

    5 jaar geleden
    Heb zelf de indruk dat sommige ouders het voor de kinderen opzij heeft gezet en betaald, hun piesen hier naast de pot.. Degenen die alles lenen worden beloond..