Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

De Croo: "Begrotingscijfers moeten wake-upcall zijn voor onderhandelingen"

binnenlandMinister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) hoopt dat de cijfers van het monitoringcomité over de begroting een "wake-upcall" betekenen voor de regeringsonderhandelingen. "We kunnen het ons als land niet permitteren om, zoals in de sfeer van de voorbije maanden, te blijven zeggen dat we tijd hebben", verklaarde hij vandaag in het VRT-programma "Terzake".

137 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De trado partijen hebben de regering moedwillig laten vallen om N-VA er uit te krijgen. Daarna hebben ze géén vervroegde verkiezingen gewild om N-VA wind uit de zeilen te houden. Dan hebben ze de N-VA-begroting die op tafel lag niét aan het parlement voorgelegd. En nu komt De Croo zijn beklag doen dat iedere maand zonder regering ons 150 miljoen euro kost. Politieke oneerlijkheid troef.
  • pierre de smet

    5 jaar geleden
    En hoeveel geld vloeit er jaarlijks nog naar den Congo , vraag dat eens aan papa en kom ons dat ook eens vertellen , samen met de cijfers wat het asielbeleid ons de laatste 20 jaar al heeft gekost . Het teveel aan regeringen ( postjes ) miljoenen aan uittredingsvergoedingen , onnodige studies van projecten die ook miljoenen kosten , al die vzw 's zoals UNIA de NGO's kom dat eens vertellen meneer.
  • daan aerts

    5 jaar geleden
    Idd de mensen moeten wakker worden en niet meer op de trado`s stemmen. Ze kunnen er niks van buiten de mensen besteelen en beliegen.
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Ik hoor hier weinig reacties die echt eens durven schrijven dat dat Belgie teveel regeringen heeft die ons 19 miljard per jaar kosten .Liever op personen kritiek geven en NVA afschermen en anderen de schuld geven .Eén federale regering die door één federale kieskring aangesteld wordt.Ook een stem is één stem over het ganse land
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Minister van financiën en begroting . Een put creëren , en dan in Ter Zake komen show verkopen dat het de schuld is van een regering in lopende zaken. De huichelaar . Dank aan papa dat deze onbekwame kerel een minister post heeft kunnen bemachtigen.