Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Boris Becker.Beeld AFP

Hoe gaat een tennislegende als Boris Becker om met het feit dat hij vijftig jaar wordt? Een cameraploeg mocht hem een jaar lang volgen in de aanloop naar die verjaardag, wat zorgt voor een uniek portret van de man. Dat en vier andere tv-tips voor een geslaagde avond achter de buis. Een volledig overzicht vindt u hier.

The Long Season

Documentaire over het dagelijkse leven in een Syrisch tentenkamp in Libanon. Daar wachten vluchtelingen op een mogelijkheid om terug te keren naar Raqqa, de stad waar IS in 2014 het kalifaat uitriep.

Om 20.25 uur op Npo 2.

Hoe zal ik het zeggen?

Vanavond start het tweede seizoen van het bekroonde verborgencameraprogramma met Jens Dendoncker. In de eerste aflevering wordt Alex Agnew in het ootje genomen. De Antwerpse comedian staat gekend als een lieve mens, maar een van zijn slechte eigenschappen is dat hij niet tegen zijn verlies kan. Als zelfs een spelletje ganzenbord met dochterlief al problemen veroorzaakt, vinden zijn vrouw Yasmine en dochter Amy dat het genoeg is geweest. De comedian begrijpt dan ook niet wat er aan de hand is wanneer de schooldirecteur belt nadat Amy “een woedeaanval kreeg”.

Om 20.35 uur op VTM.

The Untouchables

Chicago, 1930, tijdens de drooglegging. Gangster Al Capone houdt de stad in een wurggreep dankzij de steun van corrupte raadsheren en ambtenaren, die hij met smeergeld tevreden houdt. Speurder Eliot Ness is echter vastbesloten om het imperium van Capone te vernietigen.

Misdaadklassieker van Brian De Palma over de jacht op gangster Al Capone. Ondanks de diep uitgewerkte plot en de soundtrack van Ennio Morricone zijn het toch vooral de acteurs die een hoofdrol opeisen.

Om 20.40 uur op CAZ.

Boris Becker: Der Spieler

Meeslepend en emotioneel portret van een van de grootste Duitse sporthelden ooit, tennisser Boris Becker, die op 17-jarige leeftijd zijn eerste grand slam won op Wimbledon. De makers kregen de toestemming om Becker een jaar lang te volgen, naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag. Op die manier leren we de mens achter Boris Becker kennen, de rentenier, de trainer en de zakenman, maar ook de familieman. En, zoals het een echte biopic betaamt, zijn ook de obligate nooit eerder getoonde foto’s en videobeelden van de partij.

Om 22.10 uur op Canvas.

Jonestown: Terror in the Jungle

Eerste aflevering, ‘Making of a Madman’, uit een ijzingwekkende serie van vier afleveringen over de sekte Peoples Temple. Na een nogal eigenaardige jeugd start de sadistische predikant Jim Jones de Peoples Temple, een op marxistische principes gebaseerde religieuze sekte in Indianapolis. Leden worden er simpelweg opgesloten en Jones’ machtshonger wordt alleen maar groter.

Meer dan 900 gehersenspoelde volgelingen van de op marxistische principes gestoelde religieuze sekte Peoples Temple stapten 40 jaar geleden collectief uit het leven. Een reconstructie in vier ijzingwekkende afleveringen.

Sekteleider Jim Jones.Beeld RV

Om 23.35 uur op Canvas.