Tommelein blijft minister tot mei, tot dan titelvoerend burgemeester in Oostende

© BELGA

Vlaams minister Bart Tommelein (Open VLD) blijft dan toch tot de verkiezingen van mei in de Vlaamse regering. Dat verduidelijkt hij zelf op zijn Facebookpagina, nadat hij eerder maandag in De Ochtend op VRT verklaarde dat hij “door Oostendse omstandigheden” mogelijk toch op 2 januari al de sjerp om zou gorden.

Tommelein wil vanaf 2 januari wel titelvoerend burgemeester worden in Oostende, verduidelijkt hij op Facebook. Een waarnemend burgemeester neemt zijn taken dan even over tot de verkiezingen in mei.

“Voor alle duidelijkheid. Ik heb altijd gezegd aan de Oostendse kiezer dat ik mijn mandaat als minister tot de verkiezingen in mei ging uitdoen. Maar wel op 2 januari 2019 titelvoerend burgemeester ging worden als de Oostendenaar dat signaal gaf op 14/10”, klinkt het. “In dat geval ben ik geen kandidaat meer voor een nieuwe ministerspost in een volgende regering.”

Tommelein kon zondag een doorbraak forceren in de Oostendse coalitieonderhandelingen: het inhoudelijk akkoord met Groen, CD&V en N-VA is rond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen