Photonews
Volledig scherm
© Photonews

‘Gele hesjes’ in Frankrijk veroordeeld voor geweld tijdens brandstofprotest, ook in België zijn manifestanten door politie verdreven

In Frankrijk zijn vandaag meerdere ‘gele hesjes’ veroordeeld omdat ze zich schuldig maakten aan geweld. Zo kreeg een 32-jarige lasser van de correctionele rechtbank van Straatsburg een effectieve celstraf van vier maanden opgelegd omdat hij het leven van derden in gevaar had gebracht en het verkeer hinderde. 

3 reacties

  • Peter Van de Velde

    5 jaar geleden
    Dus manifesteren tegen hoge brandstofprijzen mag niet meer? Gewoon ondergaan dus. Als n ja- knikkend hondje...staken mag dan weer wel, het hele land platleggen voor betere werkomstandigheden, terwijl manifesteren tegen dure brandstofprijzen die iedereen treft negatief onthaald wordt. Raak er maar eens aan uit...het is nochthans de enige manier om druk uit te oefenen, of moeten ze het op fb oplossen misschien? Verder doen, wel op n menselijke manier.
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    Volledig terechte veroordelingen. Wie denken die gele hesjes dat ze zijn, bende agressieve loosers
  • Jonny Van den Bruel

    5 jaar geleden
    Elk nadeel heb se voordeel: manifestanten hadden vanmiddag het tolhuisje bij afrit Montluçon bezet. Iedereen mocht door zonder te betalen. We zullen morgen de Franse economie eens steunen met een extra etentje.