Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © REUTERS

Trump wil een miljoen ‘goede immigranten’ extra beschermen in ruil voor 5 miljard euro voor de muur, Democraten sturen hem nu al wandelen

Donald Trump heeft tijdens een persconferentie een nieuwe deal voorgesteld aan de Democraten. De Amerikaanse president wil 700.000 immigranten die als kind illegaal naar de VS kwamen en 300.000 mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning drie jaar langer beschermen. In ruil wil Trump 5,7 miljard dollar (5 miljard euro) om zijn muur te bouwen. De Democraten sturen hem echter nu al wandelen. Van een opening om een einde te maken aan de shutdown lijkt allerminst sprake.

34 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    De democraten doen hun werk: ze zijn in 2018 met grote meerderheid verkozen in het huis om geen geld vrij te maken voor de muur. Dat heet dan 'een verkiezingsbelofte nakomen.'
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Een dom voorstel dat geen enkele oplossing biedt voor de 'dreamers'. Wanneer gaat Trump begrijpen dat er geen democratische meerderheid is die de bouw van zijn muur steunt?
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Of misschien Fons Casteels, heeft Trump verkiezingsbeloftes gedaan die hij niet kan realiseren. Daar ook al eens aan gedacht? Misschien, met alle respect, zijn er nogal wat mensen die té weinig begrijpen van politiek binnen een democratie, en dus van de democratie zelve weinig begrijpen.
  • Catherine Bogaerts

    5 jaar geleden
    Marc Illens heel vreemde opvatting over de bekwaamheid van trump die nog niet eens juist kan spreken en schrijven. Soort zoekt soort zeker.
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Fons Casteels, de Democraten helpen Trump juist om zijn verkiezingsbelofte na te komen, door hem geen belastingsgeld te geven moet hij er voor zorgen dat de Mexicanen betalen voor de muur, exact zoals Trump het belooft heeft. Voor iemand als Trump die al heel zijn leven wereldwijd succesvolle deals gemaakt heeft een koud kunstje tóch?