© Kioni Papadopulos

Burgemeester De Veuster wil ook scoren in Vlaams Parlement

Maarten De Veuster zal op 26 mei voor het eerst kandidaat zijn tijdens verkiezingen voor het Vlaams Parlement. De burgemeester van Schoten zal op plaats 15 van de N-VA-lijst staan in Antwerpen, als het provinciale kiescollege dit voorstel van het nationale kiescollege binnenkort tenminste bevestigt, maar daarover bestaat weinig twijfel.

jaa

“Toerisme, sport en zeker mobiliteit zijn thema’s die me na aan het hart liggen en die voor Schoten en de hele regio belangrijk zijn. Zeker mobiliteit zal alleen maar aan belang winnen”, motiveert De Veuster zijn debuut in de nationale politieke arena. “Vanop plaats 15 verkozen raken, zal niet evident zijn, maar indien dit toch gebeurt, zal ik mijn mandaat zeker opnemen. Ik ga trouwens actief mee campagne voeren.”

De Veuster, die ook nog altijd reisagent is, heeft tot nog toe altijd benadrukt dat zijn ambities niet verder reiken dan de grenzen van Schoten. Dat die grenzen nu verlegd worden, heeft wellicht ook te maken met zijn erg sterke verkiezingsuitslag in oktober bij de lokale verkiezingen. De populaire burgemeester werd toen vlot herverkozen en behaalde liefst 5.961 voorkeurstemmen. Zelfs Jan Jambon, toen nochtans nog minister, kon daar met 5.820 voorkeurstemmen niet over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER