© Twitter

President Trump kondigt “groot nieuws” aan over Mexicaanse muur: omzeilt hij straks Democraten met nationale noodsituatie?

President Donald Trump zegt dat hij “groot nieuws” heeft over de “humanitaire crisis” aan de grens van de Verenigde Staten met Mexico, en de ‘shutdown’ van de Amerikaanse overheid als gevolg van de discussie over die muur. Trump zal het nieuws zaterdag om 21 uur Belgische tijd bekendmaken, schrijft hij vrijdagavond op Twitter.

jvh

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is nog niet duidelijk wat Trump zaterdagavond zal aankondigen. Mogelijk zinspeelt hij met de woorden “humanitaire crisis” op het scenario waarin hij een nationale noodsituatie uitroept, zodat hij zonder toestemming van het Amerikaanse Congres het leger opdracht kan geven om zijn gewenste muur op de grens met Mexico te bouwen.

Die eis van Trump heeft al geleid tot een gedeeltelijke sluiting van de federale overheid. Daar zijn 800.000 Amerikanen door getroffen. De gedeeltelijke shutdown duurt nu al vier weken. De Democraten weigeren geld voor de bouw van een muur uit te trekken in de begroting, Trump weigert dan weer een begrotingswet te ondertekenen waarin de 5,7 miljard dollar voor de bouw van een muur niet opgenomen is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer