‘Trump wil Democraten nieuw voorstel doen over shutdown’

© AFP

Amerikaans president Donald Trump wil Democraten een nieuw voorstel doen om te shutdown te beëindigen, zei een hooggeplaatste medewerker van het Witte Huis aan CNN. Trump heeft getweet dat hij ‘groot nieuws’ heeft over de humanitaire crisis aan de zuidelijke grens en de shutdown.

es

VS-president Donald Trump schreef op Twitter dat hij ‘groot nieuws’ heeft over de humanitaire crisis aan de zuidelijke grens en de shutdown. Hij zal het zaterdag om 15 uur lokale tijd (21 uur in België) bekendmaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de medewerker zou de Amerikaanse president de Democraten een nieuw voorstel doen. Hij zou niet van plan zijn om af te stappen van zijn eis voor een muur, maar hij zou wel op andere vlakken toegevingen willen doen aan de democraten.

Trumps eis om een muur te bouwen aan de grens met Mexico heeft geleid tot een gedeeltelijke sluiting van de federale overheid. Daar zijn 800.000 Amerikanen door getroffen. De gedeeltelijke shutdown duurt nu al vier weken.

De Democraten weigeren geld voor de bouw van een muur uit te trekken in de begroting. Ze willen dat de president de shutdown eerst beëindigt voordat ze akkoord gaan om gesprekken te voeren over grensbewaking. Trump weigert een wet te ondertekenen waarin de 5,7 miljard dollar voor de bouw van een muur niet opgenomen is.

Medewerkers van het Witte Huis vrezen dat het voorstel niet veel zal veranderen, aangezien het niet gestoeld is op onderhandelingen met democraten en democraten al eerder voorstellen hebben geweigerd.