Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Farma Files. Coucke geeft opdracht om op zoek te gaan naar grondstof medicijn: “Gaan alles doen om deze reeds zo getroffen mensen hun leven terug te geven”

Negen Vlaamse en één Waalse patiënt met een levensbedreigende ziekte zitten al twee maanden zonder medicatie omdat een Italiaans farmabedrijf de prijs voor hun medicijnen ondertussen al met een factor 335 heeft verhoogd. Ze takelen zienderogen af. Hun families zijn woedend en willen dat de politiek het monopolie van het bedrijf breekt. De oppositie is het niet eens met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) als ze zegt dat ze niet kan optreden tegen het Italiaanse farmabedrijf. “De minister kan een dwanglicentie opleggen.” Marc Coucke reageerde naar aanleiding van ons onderzoek meteen op Twitter.

151 reacties

  • Antoon Soetens

    5 jaar geleden
    Nog een Farma file: 95 % van de medicamenten zijn vergif, het zijn chemische stoffen met 0% levende stoffen ... en die moeten een disorder van levende cellen herstellen ???
  • Els Daneels

    5 jaar geleden
    Dat de Block zorgt dat de apothekers deze medicijnen zelf mogen maken voor de patienten, dan doet ze iets nuttig ipv "meeleven" met de patienten die aftakelen.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Nog ene die rijp is voor de politiek. Hij geeft opdracht om op zoek te gaan naar grondstoffen. Daarna goedkoper dan de concurentie in de verkoop zetten en er toch nog heel wat winst aan overhouden. Ne liberaal in hart en nieren ! Couke hé.
  • Jo Laurier

    5 jaar geleden
    Een Tip: Het ziekenhuis in Nederland, dat in Europa geen producent kon vinden, haalt de grondstof uit China. Een delegatie van het AMC heeft gekeken of de productie aan alle eisen voldoet. De stof is door een Europees laboratorium gecontroleerd volgens de Europese regels.
  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Ik heb het niet zo voor Coucke. Maar nu stijgt hij immens in mijn achting.