Horecazaak in Brederodestraat helemaal uitgebrand, bewoners kunnen ontkomen

In de Brederodestraat in Antwerpen heeft vanochtend een brand gewoed in een horecazaak. De brand brak uit in een zaaltje achterin het café, maar breidde daarna uit naar de rest van de zaak en de verdiepingen erboven. De schade is erg groot omdat het vuur pas laat werd opgemerkt. De Brederodestraat was vanochtend een hele tijd afgesloten door de brand, er was ook geen tramverkeer mogelijk. Er zijn geen gewonden.

jvo

De brand brak uit rond 5 uur ’s ochtends. Het vuur is wellicht aan de achterzijde van de zaak ontstaan. De vlammen sloegen over via het dak naar de eerste verdieping. Toen de brandweerlui aankwamen, troffen ze een vuurzee aan in het pand. Die kregen ze wel relatief snel onder controle, maar de horecazaak is volledig vernield. “Mochten we een kwartier later zijn geweest, zou het een veel complexere zaak zijn geweest met een grotere impact”, klinkt het bij de brandweer Antwerpen.

“De bewoners van de appartementen boven de zaak, konden op eigen kracht het pand met drie verdiepingen verlaten. Enkel een dame die de hulpdiensten van op de eerste verdieping de exacte locatie aan had gewezen, werd geholpen om het brandende gebouw te verlaten. Niemand raakte gewond”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie Antwerpen.

Voor het gezin met vier kinderen wordt een oplossing gezocht samen met de dienst slachtofferzorg van de politie. Ook het aanpalende gebouw liep schade op aan de buitenkant. Het gerechtelijk lab werd ter plaatse gevraagd. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld.

Door de bluswerken was de straat afgesloten van de Montignystraat tot de Broederminstraat. Rond 7.30 uur werd de straat opnieuw vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER