KI schuift corruptiedossier ex-politiebaas Glenn Audenaert (62) op de lange baan

© BELGA

Ex-politiebaas Glenn Audenaert (62) is nog lang niet af van het corruptiedossier, dat al bijna 9 jaar tegen hem loopt. Volgens de kamer van inbeschuldigingstelling kan de procureur in Dendermonde de zaak afsluiten, maar evenzeer kan hij een nieuwe onderzoeksploeg het gewraakte dossier verder laten uitvlooien.

yb

Het parket-generaal ontdekte zelf dat de tweede onderzoeksrechter in de zaak-Audenaert destijds als parketmagistraat het onderzoek had opgestart. De KI trekt daar nu de logische conclusie uit: alle daden en overtuigingsstukken, die door deze rechter werden verzameld, moeten uit het dossier verdwijnen. De KI kan zich ook vinden in het argument van Audenaerts advocaat dat de redelijke termijn stilaan in het gedrang komt.

Maar de stille hoop van de ex-politiebaas dat het dossier hierdoor ten dode was opgeschreven, daar wou de KI niet op ingaan. Zij trapt de bal in het kamp van de Dendermondse procureur om te beslissen wat er verder moet gebeuren: stoppen, voortdoen of naar de rechtbank stappen.

Glenn Audenaert wordt ervan verdacht geld ontvangen te hebben van een Nederlandse immobiliënmagnaat. In ruil zou hij zijn bijna 700 man groot korps naar een gebouw hebben laten verhuizen, dat de staat van die Nederlander huurt. Audenaert heeft die aantijgingen altijd ontkend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen