thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Pastoor verdient serieus centje bij met hackingpraktijken en vliegt voor 5 jaar de cel in

Overdag was hij een man van God. Maar pastoor Vitali Kortsjevski bleek een opvallend tweede leven te hebben: hij was betrokken bij een bende hackers. Een rechtbank in New York heeft hem daarom nu veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Ook kreeg hij een boete van 250.000 dollar, omgerekend zo'n 220.000 euro, en moet hij afstand doen van 14,4 miljoen dollar (12,75 miljoen euro) aan inkomsten.

2 reacties

  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    Gods wegen zijn soms (echt) ondoorgrondelijk
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Dus een hackende pastoor is minder erg dan een full-time programmeur/hacker als je die advocaten moet geloven? Wat heeft het pastoor-zijn met het hacken te maken? Beiden hebben niks met elkaar te maken en moet dus niet aan mekaar gekoppeld worden om strafvermindering te krijgen.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.
  2. Wat kost de Europese Unie ons en wat beslist ze voor ons?

    Wat kost de Europese Unie ons en wat beslist ze voor ons?

    De Europese Unie wordt belangrijker in turbulente tijden, denk maar aan de coronacrisis of de oorlog in Oekraïne. Maar we weten er vaak bitter weinig over. Nu de verkiezingen voor de deur staan en ook jongeren vanaf 16 voor Europese lijsten moeten stemmen, wil HLN meer inzicht geven in wat de Europese Unie doet. VTM NIEUWS-journalist en Europa-expert Jelle Frencken geeft in ‘HLN legt Europa uit’ heldere antwoorden op de meest gestelde vragen. Vanaf vrijdag 29 maart te bekijken in de app van HLN.