De omstreden praalwagen van de Vismooil'n.
Volledig scherm
De omstreden praalwagen van de Vismooil'n. © Rutger Lievens

Aalst Carnaval dreigt te verdwijnen van Unesco-lijst door Joodse praalwagen

Aalst Carnaval verdwijnt mogelijk van de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed na de ophef rond een karikaturale praalwagen van de carnavalsvereniging de Vismooil’n. Dat heeft de organisatie van de Verenigde Naties vandaag bekendgemaakt. De beslissing valt in december. “Werelderfgoed wordt wereldvreemd”, reageert Aalsters burgemeester Christoph D’Haese.

13 reacties

  • Paul Siemons

    5 jaar geleden
    Die praalwagens waren er ver over, iemand die dat niet begrijpt staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Met zulke soort zogezegd onschuldige "grappen" is het in Duitsland ook begonnen begin jaren 30. Een zwarte piet zou niet meer mogen maar dit dan wel.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    ik zou de eer aan mezelf houden in zo een kortzichtige organisatie daar zou ik geen deel van willen uitmaken. zijn er in de wereld nu echt geen andere problemen.
  • Wim De Vos

    5 jaar geleden
    Ik zou er niet van wakker liggen, al die wereldvreemde organisaties kunnen we missen als kiespijn. Ik denk dan aan Unicef, unesco enzovoort. Waar moeien die pezewevers zich allemaal mee.?
  • marijke deruyck

    5 jaar geleden
    Liever geen Unesco-werelderfgoed dan weer naar de pijpen van de zogenaamd politiek correcten te dansen en alleen nog een linkse, voorgekauwde mening mogen hebben.
  • Franky Vinck

    5 jaar geleden
    Sinds dat AALST carnaval bij Unesco is zijn er alleen maar problemen dus ze mogen hun zever houden .bay bay Unesco