De politie is met zware middelen aanwezig op de 'verboden’ Champs-Elysées.
Volledig scherm
De politie is met zware middelen aanwezig op de 'verboden’ Champs-Elysées. © REUTERS

‘Gele hesjes' verbannen van Champs-Elysées, Parijs zet leger in tegen relschoppers en pakt betogers uit voorzorg op

Het is de betogers van de protestbeweging 'gilets jaunes' (gele hesjes) niet meer toegestaan op en rond de Champs-Elysées in het centrum van Parijs te protesteren. Ook de omgeving van het parlementsgebouw en het Elysée is vanaf nu verboden terrein. Dat heeft het hoofd van de politie in de Franse hoofdstad bekendgemaakt. Maar niet alleen belangrijke stukken van Parijs zijn betogingsvrij. Heel wat andere belangrijke steden in de republiek verbieden de gele hesjes om dit weekend op straat te komen. Daarbij horen Bordeaux, Toulouse en Nice.

33 reacties

  • Bob Bedford

    5 jaar geleden
    Je kunt niet overwinnen op de bevolking. De ontevredenheid is gebleven en je weet nooit waar of wanneer die weer de kop opsteekt. Dat zouden de staatshoofden moeten weten uit de geschiedenis.
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    Gele hesjes, gewoonweg....... krapuul. Er is geen enkele reden om schade toe te brengen aan eigendommen, zowel van de staat als particulier. Ga werken zoals velen dat doen.
  • Mohamed Kabbal

    5 jaar geleden
    Het is Macron en zijn elite zelf die voor vernieling en verderf zorgen om zo reden te hebben de rustige betogers een hak te zetten. Een eeuwen oude systeem dat de Romeinse keizers, regering en Senaat toepasten en nog steeds wordt gebruikt is verdeel en heers. Zij zorgen voor chaos en komen met oplossingen in hun voordeel.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Die relschoppers zijn gewoon ingezet om het protest te brekenvan degenen die echt op komen voor hun rechten. Macron heeft zijn slag thuis gehaald.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Voila, en zo wordt het plebs de mond gesnoerd. Zouden beter het crapuul dat er tussen loopt aanpakken.