Noem het de moderne paradox van vakantievieren: we willen direct flink ontspannen en die druk maakt ons juist rusteloos. Volgens internationale... [naar artikel]
Gezond snacken? Het kan. Haleluja. En het goede nieuws is dat je niet hoeft in te boeten op smaak. Geniet van deze drie lekkernijen met groenten en fruit zonder een schuldgevoel. [naar artikel]
Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]
Goed nieuws voor emotionele shoppers: er bestaat een simpel trucje om van het winkelen te genieten, zonder achteraf met volle zakken en een schuldgevoel thuis te komen. Voorzie een financiële buffer en laat je spaarcenten met rust. [naar artikel]
Niets zo lekker in het weekend als een stukje heerlijke cheesecake. Helaas is de lekkernij ook niet gespaard van calorieën. Maar niet getreurd: [naar artikel]
De lockdown confronteert ons in coronatijden met een zee aan tijd. Stressexpert Luc Swinnen meent dat dit het ideale moment is om te leren niksen. Het is van goudwaarde voor je brein. [naar artikel]
Ineens is er wereldwijd belangstelling voor het woord 'niksen'. Amerikaanse lifestylewebsites hebben het woord opgepikt en promoten het nu als dé... [naar artikel]
Hygge (het Deense woord voor gezellig samenzijn), lagom en karezza hebben eindelijk een opvolger. De nieuwste trend uit lifestyleland komt uit Nederland en heet eenvoudigweg ‘niksen’. Niksen is dé ideale remedie voor een jachtig en stresserend leven, zegt de Nederlandse psycholoog Jan P. De Jonghe in een interview met Metro.co.uk. “In Nederland waarderen mensen nog hun […] Het bericht Niksen is het nieuwe ‘hygge’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Noem het de moderne paradox van vakantievieren: we willen direct flink ontspannen en die druk maakt ons juist rusteloos. Volgens internationale media is het Nederlandse ‘niksen’ hét antwoord op ons drukke leven. Maar hoe doe je dat, écht nietsdoen? [naar artikel]
Zo kan het dus ook: in plaats van te wachten op een nominatie, koos Big brother-kandidaat Theo Sijtzema (54) vanochtend zelf de vrijheid. “Ik ben het beu om 23 uur per dag hier te zitten niksen.” [naar artikel]
Lekker eten mét respect voor de planeet is anno 2021 geen onmogelijke opdracht meer. Steeds meer chefs in Vlaanderen en Brussel zetten mee hun schouders onder duurzame gastronomie. De Morgen zocht en vond 50 restaurants die erin uitblinken. Dat die lijst lang niet volledig is, bewijzen onze lezers: hieronder tippen ze, per provincie, hun favoriete duurzame restaurants die wij over het hoofd zagen. [naar artikel]
Een gezonde snack bedenken met een aantrekkelijke vorm, die duurzaam geproduceerd wordt: die opdracht kregen vier Nederlands-Limburgse studenten. Het leek eerst een onmogelijke taak, maar met hun ‘PopPeas’ zijn ze er toch in geslaagd. [naar artikel]
Niksen, het is een kunst die niet iedereen even goed beheerst. Maar velen worden ertoe ‘gedwongen’ in deze coronatijden. Hoe kun je jezelf nu... [naar artikel]
Ze is terug van nooit echt weggeweest, Sonja Kimpen. Met een nieuw boek dat je naar een fit leven coacht, zónder dieet. Sonja zelf is er bijna 60 en nog altijd zo energiek als een gummibal. En lekker nuchter.“Zestig is het nieuwe veertig? Nee, dat klinkt onnozel.” [naar artikel]
Luieren, lummelen, lanterfanten… Een echt positief gevoel krijgen we daar doorgaans niet van. Nochtans onderbreek je die grote lenteschoonmaak best met wat onvervalste verveelmomenten: volgens auteur en journalist Olga Mecking is ‘niksen’ namelijk erg nuttig om rust in je hoofd te vinden. [naar artikel]
Het zijn hoogdagen voor wie social distancing ervaart als een welgekomen bevrijding van sociale verplichtingen. Want in een wereld op maat van de extravert is het voor een introvert niet altijd makkelijk om lekker thuis te blijven zonder schuldgevoel. ‘Sinds ik thuis werk, heb ik zoveel energie dat ik zowaar zélf vrienden opbel.’ [naar artikel]
De kunst van het niksen wordt onderschat, vindt journalist Mare Hotterbeekx. 'Wordt het niet stilaan tijd dat we stoppen met ons schuldig te voelen over elke niet-productieve minuut? In een maatschappij die geplaagd wordt door burn-outs is doelloos lummelen een prestatie, geen zonde.' [naar artikel]
Haar kleurrijke, gezonde recepten zijn een fenomeen op Instagram, waar Ellen Charlotte Marie met haar 136.000 volgers populairder is dan Jeroen Meus. Ze heeft met 'One Healthy Family' haar eerste kookboek uit en deelt deze week elke dag een lekker en gezond recept, goedgekeurd door haar eigen kinderen. Vandaag bijten we de spits af met zelfgemaakte snickerrepen. [naar artikel]
Een online cursus Farsi volgen, het oeuvre van Dostojevski doorploeteren of eindelijk die kelder eens witten. Nu we thuis zitten hebben we er tijd voor. Maar misschien hoeft dat niet? ‘Ga gewoon zitten en kijk naar buiten’, raadt journalist Maartje Willems aan, auteur van het boek Niksen, lang leve het lanterfanten. [naar artikel]
Marsepein is normaal een suikerbom, maar in dit filmpje leert Jani van raw food chef Julie hoe hij marsepeinballetjes kan maken zonder suiker, en dus zonder schuldgevoel. [naar artikel]
Het zijn hoogdagen voor wie social distancing ervaart als een welgekomen bevrijding van sociale verplichtingen. Want in een wereld op maat van de extravert is het voor een introvert niet altijd makkelijk om lekker thuis te blijven zonder schuldgevoel. ‘Sinds ik thuis werk, heb ik zoveel energie dat ik zowaar zélf vrienden opbel.’ [naar artikel]
Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.