De nieuwe baas van Hof van Cleve staat voor een immense opdracht. In de keuken komt het goed: Floris Van Der Veken is nu al de chef in het driesterrenrestaurant in Kruishoutem. Maar Peter Goossens’ naam is bekender dan die van zijn restaurant. Hij maakte van zijn Hof van Cleve een instituut en werd zelf de Godfather van de Belgische keuken. Terwijl het in 1987 begon met paling in’t groen en vol-au-vent. [naar artikel]
Krijgt ons land er morgen - op de jaarlijkse Michelin-ceremonie - een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.” [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
Krijgt ons land er morgen - op de jaarlijkse Michelin-ceremonie - een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.” [naar artikel]
Topchef Peter Goossens verkoopt zijn driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem. Vanaf volgend jaar zwaait zijn huidige keukenchef Floris Van Der Veken er de plak. [naar artikel]
Het driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’ in de Riemegemstraat in Kruishoutem is wereldwijd bekend, maar zo goed als niemand weet waar de naam van het restaurant van Peter Goossens vandaan komt. De naam heeft alles te maken met Henri Cleve, de man die er tot in 1969 een boerderijtje had, onthult de plaatselijke heemkundige kring. [naar artikel]
Krijgt ons land er morgen - op de jaarlijkse Michelin-ceremonie - een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.” [naar artikel]
14:13 Achter de verkoop van het driesterrenrestaurant Hof Van Cleve van Peter Goossens en zijn vrouw schuilt een financiële constructie die de overnameprijs afhankelijk maakt van het vertrouwen van de klant... [naar artikel]
Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
Veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn vriendin Fien Maddens in stijl ten huwelijke gevraagd. De winnaar van de wereldbeker koos daarvoor driesterrenrestaurant Hof Van Cleve van chef Peter Gossens. [naar artikel]
De nieuwe baas van Hof van Cleve staat voor een immense opdracht. In de keuken komt het goed: Floris Van Der Veken is nu al de chef in het driesterrenrestaurant in Kruishoutem. Maar Peter Goossens’ naam is bekender dan dat van zijn restaurant. Hij maakte van zijn Hof van Cleve een instituut en werd zelf de Godfather van de Belgische keuken. Terwijl het in 1987 begon met paling in’t groen en vol-au-vent. [naar artikel]
Wissel van de wacht bij Hof van Cleve in Kruisem (Kruishoutem): topchef Peter Goossens en zijn echtgenote dragen het driesterrenrestaurant eind dit jaar over aan keukenchef Floris Van Der Veken. De details: Einde van een tijdperk: Van zijn 22ste al staat Peter Goossens, nu 59, aan het fornuis van Hof van Cleve, dat hij in […] [naar artikel]
Peter Goossens trekt de deur van zijn sterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem eind 2023 definitief achter zich dicht. ‘We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,’ zegt Goossens in een persbericht. [naar artikel]
De nieuwe baas van Hof van Cleve staat voor een immense opdracht. In de keuken komt het goed: Floris Van Der Veken is nu al de chef in het driesterrenrestaurant in Kruishoutem. Maar Peter Goossens’ naam is bekender dan die van zijn restaurant. Hij maakte van zijn Hof van Cleve een instituut en werd zelf de Godfather van de Belgische keuken. Terwijl het in 1987 begon met paling in’t groen en vol-au-vent. [naar artikel]
Vanaf 2024 geeft topchef Peter Goossens de fakkel van het driesterrenrestaurant het Hof van Cleve door aan Floris Van der Veken. In bovenstaande video licht Van der Veken toe hoe deze culinaire transfer tot stand kwam en wat zijn plannen zijn met het restaurant in Kruishoutem. [naar artikel]
13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]
Het Kruisemse driesterrenrestaurant Hof van Cleve staat dit jaar niet in de invloedrijke lijst van de 50 beste restaurants wereldwijd. Na een 27e plaats vorig jaar, staat het restaurant waar Peter Goossens nog tot eind dit jaar de chef is nu op de 52e plaats. De 50 beste restaurants worden op 20 juni bekendgemaakt in Valencia. [naar artikel]
Het Kruisemse driesterrenrestaurant Hof van Cleve staat dit jaar niet in de invloedrijke lijst van de 50 beste restaurants wereldwijd. Na een 27ste plaats vorig jaar, staat het restaurant waar Peter Goossens nog tot eind dit jaar de chef is nu op de 52ste plaats. De 50 beste restaurants worden op 20 juni bekendgemaakt in Valencia. [naar artikel]
Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.” [naar artikel]
20 keer kregen Peter Goossens (59) en zijn Hof van Cleve in Kruishoutem de maximumscore van 19,5 op 20. Maar in de gids voor 2024 krijgt het driesterrenrestaurant géén punten. “Punten afnemen was ook geen optie”, zegt Gault&Millau-CEO Marc Declerck. [naar artikel]
Ook in het enige driesterrenrestaurant van ons land, ‘Hof van Cleve’ in Kruishoutem, zorgde de gedwongen sluiting voor een mokerslag. “Dit is gewoon om te bleiten. En een regelrechte schande”, aldus een razende driesterrenchef Peter Goossens. “Terwijl kinderen opeen geprangd zitten op de schoolbus, zijn wij ineens de grote boosdoener.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.