De prestigieuze Michelingids heeft aangekondigd een Frans driesterrenrestaurant uit de editie van 2018 te halen. Drie sterren is de hoogste ranking... [naar artikel]
Acht jaar is het geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. Als vandaag de nieuwe Michelingids wordt voorgesteld, hoopt culinair België dat er eindelijk nog eens een landgenoot mag toetreden tot het selecte clubje van absolute topkoks. ‘Er zijn kanshebbers’, zeggen kenners. [naar artikel]
Acht jaar is het geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. Als vandaag de nieuwe Michelingids wordt voorgesteld, hoopt culinair België dat er eindelijk nog eens een landgenoot mag toetreden tot het selecte clubje van absolute topkoks. ‘Er zijn kanshebbers’, zeggen kenners. [naar artikel]
Het is weer sterrenpracht bij de culinaire Michelingids. Maar liefst 139 restaurants in België en Luxemburg worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants krijgen voor het eerst twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster. Nu Gert De Mangeleer in ‘Hertog Jan’ de pollepel aan de haak hangt, telt ons land wel maar één driesterrenrestaurant meer. [naar artikel]
Enkel het Hof van Cleve is volgens de nieuwe Michelingids nog drie sterren waard. 'Terecht', vindt culinair recensent Bruno Vanspauwen. 'Maar er zit sleet op Michelin.' [naar artikel]
17:47 Hof van Cleve is de enige driesterrenzaak van België, na de sluitingen van Hertog Jan en De Karmeliet. Dat oordeelt de nieuwe Michelingids. [naar artikel]
Acht jaar is het geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. Als vandaag de nieuwe Michelingids wordt voorgesteld, hoopt culinair België dat er eindelijk nog eens een landgenoot mag toetreden tot het selecte clubje van absolute topkoks. ‘Er zijn kanshebbers’, zeggen kenners. [naar artikel]
Vandaag werden de Michelinsterren uitgedeeld. Zoals verwacht bleven Hof van Cleve en Hertog Jan op de hoogste toppen, al verliezen ze wel het gezelschap van De Karmeliet, dat zijn deuren heeft gesloten. Er kwamen geen nieuwe tweesterrenrestaurants bij. [naar artikel]
Het is weer sterrenpracht bij de culinaire Michelingids. Maar liefst 139 restaurants in België en Luxemburg worden onderscheiden met één of... [naar artikel]
De culinaire Michelingids deelt opnieuw sterren uit. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw... [naar artikel]
De culinaire Michelingids deelt opnieuw sterren uit. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw... [naar artikel]
Maandagmiddag werd in Flanders Expo de nieuwe Michelingids 2020 voorgesteld en de bijbehorende sterren werden uitgereikt. Enkel het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt drie sterren. Ons land krijgt er dus geen nieuw driesterrenrestaurant bij. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2021 is vanmorgen voorgesteld via een livestream-uitzending. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruisem blijft niet het enige Belgische restaurant met drie sterren, maar krijgt het gezelschap van Restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen. Tien restaurants krijgen hun eerste ster. Restaurant Castor in Beveren-Leie en Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen er een tweede ster bij. [naar artikel]
De nieuwe lijst van sterrenrestaurants in België is maandag gepubliceerd. Ons land telt zestien nieuwe restaurants met één ster en één met twee sterren. Maar hoe objectief is de Michelingids nog? In het nieuws: De nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg werd maandag voorgesteld tijdens een ceremonie in Bergen. Een inflatie aan sterren De essentie: […] [naar artikel]
Telt ons land voor het eerst in vijf jaar maar twee driesterrenrestaurants? Dat is de hamvraag bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids [naar artikel]
In de zomer van 1939 leek niemand te beseffen dat er in september voor de tweede keer die eeuw een allesverwoestende oorlog zou uitbreken. En zeker de onbezorgde toeristen niet die dat jaar voor 30 Belgische frank de nieuwe Michelingids hadden aangeschaft. Schrijver Marnix Peeters en Jana Wuyts vonden het boek bijna tachtig jaar later op een rommelmarkt en besloten om met die reisgids het België van 2019 te doorkruisen. Op zoek naar de sporen van adembenemende hotels en de sterrenrestaurants van toen. [naar artikel]
Bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids 2018 viel op dat tien van de dertien vervallen sterren verdwenen zijn na sluiting van het restaurant. Aan de top van de Michelingids blijven dezelfde twee driesterrenchefs staan, maar ze kunnen binnenkort wel een gezelschap krijgen... [naar artikel]
In Bergen werd de nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg voorgesteld. Voor het eerst in jaren toverde Michelin daarbij een verrassing van formaat uit de hoed. [naar artikel]
Met restaurant Boury in Roeselare is ons land een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Op de kaart hieronder ziet u ook welke andere restaurants dit jaar door de Michelingids bekroond werden voor hun culinaire prestaties. [naar artikel]
D-day voor de Belgische gastronomie vandaag, want tijdens de Horeca Expo werd de nieuwe Michelingids gepresenteerd. Daarbij werden heel wat nieuwe zaken in de bloemetjes gelegd. Ook opvallend is de opkomst van zaken die zich specialiseren in één gastronomisch metier. [naar artikel]
De culinaire Michelingids deelt vanmiddag opnieuw sterren uit. Het is vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw... [naar artikel]
De Michelingids, mondiaal bekend voor restaurantbeoordelingen, breidt zijn reikwijdte uit naar de hotelwereld. In het nieuws. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, leidt de gids naar nieuwe horizonten. Onder zijn bewind beoordelen inspecteurs duizenden hotels op een scala aan veeleisende criteria. Vijf beoordelingscriteria Zoom in. Er zijn vijf beoordelingscriteria voor hotels: Het addertje […] [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
Chef Viki Geunes van het Antwerpse restaurant Zilte heeft drie sterren gekregen van de prestigieuze Michelingids. Hof van Cleve van Peter Goossens behoudt dan weer zijn drie sterren, voor de zeventiende keer op rij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.