AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Wachten op een teken van IS: lokale moslimgroep te klein voor zo'n grote ravage

Sri LankaDe regering van Sri Lanka wijst een tot voor kort onbekende moslimgroep als schuldige aan van de bloedigste terreur die het land ooit heeft gekend. Een groep die eerder al getracht zou hebben om een aanslag te plegen en waarvoor de autoriteiten pas nog uitdrukkelijk werden gewaarschuwd. Maar niemand vermoedde dat ze terreur van deze omvang kon plegen — en eigenlijk wacht iedereen op een bewijs dat ook IS erachter zat.

6 reacties

  • Francois Van Mol

    5 jaar geleden
    Men ligt hier weer schromelijk te overdrijven. Men hoeft daar helemaal niet goed voor georganiseerd te zijn . En het is geen racket technologie, je vind alles op internet terug. Zelfs een fundamenteel domme moslim kan het produceren. Ze moeten gewoon allemaal even hun klok gelijk zetten . en duidelijke afspraken maken .
  • Frank Dumon

    5 jaar geleden
    Peter Janssen: China wil de 3 monotheïstische religies niet die mekaar al 2.000 de kop in slaan. Onze regering is misdadig omdat kleuters vergiftigd moeten worden met idiote bijbelverhaaltjes. En de aanslagen in Sri Lanka waren een vergelding door IS op de aanslagen op de moskee's in Nieuw Zeeland met 50 doden. En zo blijven we bezig. Moesten jou kleinkinderen plat gebombardeerd worden in het Midden Oosten, omwille van de olie, dan was jij ook IS.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Regering in sri lanka was misdadig nalatig in haar plicht als overheid om christenen en de bevolking te beschermen terwijl ze kennis hadden van de op handen zijnde aanslagen. Nu de vinger wijzen naar daesh/is en twijfel zaaien om hun plichtsverzuim te maskeren is verfoeilijk!bah
  • Edgard Moens

    5 jaar geleden
    Geen enkele bestaande God zou zulke walgelijke gruwelijkheden toestaan !
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Sri Lanka helaas gelukt, New York gelukkig op tijd verijdeld. Zullen we nu misschien ook de hypothese kunnen aannemen dat Parijs ook georganiseerd was ipv direct te zeggen dat het "toeval" was?