Het vaststellen van snelheidsovertredingen wil Open Vld wegnemen van de politiediensten en uitbesteden.
Volledig scherm
Het vaststellen van snelheidsovertredingen wil Open Vld wegnemen van de politiediensten en uitbesteden. © Kristof Pieters

Open Vld wil betrappen snelheidsovertreders uitbesteden

Open Vld heeft een 20-puntenplan rond veiligheid klaar. In dat plan pleiten de Vlaamse liberalen er onder meer voor een aantal politietaken, zoals het vaststellen van snelheidsovertredingen, uit te besteden zodat de politie zich kan toeleggen op haar kerntaken. De partij pleit ook voor strengere straffen voor terroristische activiteiten en voor een meer effectieve strafuitvoering. 

88 reacties

  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Op die manier kunnen ze hun vriendjes snelrijders er gemakkelijker mee helpen?Nog meer dan nu het geval is zal de gewone sterveling WEL de boetes betalen.
  • Stijn Harbers

    5 jaar geleden
    Uitbesteding wil zeggen een extra partij die winst moet maken. En dus duurder voor ons allemaal. Er zullen een aantal vriendjes in de privé-sector dringend nood hebben aan een aanbesteding op maat...
  • Bruno Vermeire

    5 jaar geleden
    Wat voor een voorstel is dit, ik weet zeker dat allang het geval is. Telkens ik een bonnetje aan de voorruit heb moet ik niet aan de gemeente betalen maar aan een privéfirma. Gaan "de blauw" alles doorschuiven naar de privé (vriendjes) ?
  • Peter Lysens

    5 jaar geleden
    als OVLD mij EEN, amper EEN zaak kan opnoemen waar de privatisering van overheidsdiensten ons rijker of gelukkiger gemaakt heeft , hoor ik het graag.
  • Tom Edelweiss

    5 jaar geleden
    Ah, binnen enkele jaren (10? maar technisch nu al mogelijk) zijn alle auto's uitgerust met een automatisch systeem dat de snelheid aanpast aan de zone waar ze rijden. Dan is dat allemaal niet meer nodig. Er zullen geen boetes meer zijn.