Uit cijfers van het Leuvense studentenblad Veto blijkt dat de leeftijd, 23 jaar, waarop jongeren in Vlaanderen een diploma halen laag ligt.
Volledig scherm
Uit cijfers van het Leuvense studentenblad Veto blijkt dat de leeftijd, 23 jaar, waarop jongeren in Vlaanderen een diploma halen laag ligt. © BELGA

“Ongeveer 30 procent van studenten haalt diploma binnen drie jaar”

OnderwijsHet aantal studenten dat binnen de drie jaar een diploma haalt, valt verder terug. Dat blijkt uit Vlaamse cijfers waarover het Leuvense studentenblad Veto vandaag bericht. Studieduurverlenging is de nieuwe norm. Ongeveer 30 procent van de studenten haalt binnen de drie jaar een academische of professionele bachelor. 

6 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zeker op universiteits niveau moeten de eigenlijke studies die het verschil maken en die later nuttig zijn in de industrie, nog maar pas beginnen na de bachelor opleiding (3jaar). Het huidige systeem waar studenten vrij vakken kunnen meenemen naar de volgende jaren creeert een soort "vrijheid / broederlijkheid" gevoel zonder tijdsdruk en legt een serieuze financiele last bij de overheid en de families. Misschien moet de tijdsdruk bij de bachelor jaren opnieuw verhoogt worden.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zegt genoeg over het niveau maar dat is al lang geen geheim meer,bovendien beginnen ze met een richting (veel te hoog gegrepen)en ze veranderen meestal twee keer om dan uiteindelijk met veel spartelen een papiertje te bemachtigen met een richting die geen kat nodig heeft.Men mag zo stilaan het systeem Duitsland invoeren ,lening afsluiten voor te studeren en later terug betalen.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Als je niet beloont word om uw studie in 3jaar te doen of wie langer niks extra Dan is jaar feesten erbij voor vele studenten!
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Sommigen maken een verkeerde studiekeuze waardoor het idd te z aar wordt. Maar voor de meesten die er in 3 jaar niet in slagen ligt het meer dan waarschijnlijk aan hun eigen gedrag: uitgaan, lessen niet volgen, tijdens het jaar niet studeren... Ik had al een huishouden toen ik aan mijn bachelor begon, in de vooropgestelde 3 jaar behaald zonder 1 herexamen, dankzij het omgekeerd gedrag dan hierboven omschreven.
  • Lieven Cleymans

    5 jaar geleden
    En belastingbetaler zal wel bijleggen. Ze doen 4, 5 of 6 jaar voor een diploma dat on drie jaar moet behaald worden. Laat extra jaren door ouders zelf betalen. Zal rap gedaàzijn de club med aan unif