© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

thumbnail: null
thumbnail: null

CVO Lino op studiereis naar Sevilla

Vrijdag 5 april vertrokken 24 cursisten huishoudelijk koken CVO Lino voor een zesdaagse studiereis naar Sevilla. Daar kregen ze een brede culturele en culinaire waaier aangeboden, ook buiten Sevilla.

Nele Mannaerts

"In Sevilla bewonderden we de imposante gebouwen, de oude wijken, adembenemende patio’s enzovoort", klinkt het bij de meegereisde cursisten. "Al wandelend en fietsend verkenden we de stad en op de Plaza de España genoten we van de architecturale hoogstandjes van Expo 1929. We namen ook een kijkje bij het kluizenaarsklooster la Cartuja. Buiten de stad bezochten we ook de archeologische site Itálica."

Met minibusjes trokken de reizigers er drie dagen op uit en ze verkenden het bedevaartsoord El Rocío, het nationale park van la Doñana, en de karvelen van Columbus in Huelva en de onvergetelijke stad Cádiz. In Córdoba werden ze betoverd door de Mezquita-kathedraal. "Het hoogtepunt van onze reis was zonder twijfel de Triana-wijk met haar mooie markt en onze workshop Spaans koken. We bereidden salmorejo: een dikkere variant van de gazpacho, spinazie met kikkererwten en paella. Nadien was het smullen geblazen. We gaan zeker nog lang nagenieten van deze prachtige, leerzame studiereis!" besluiten de cursisten huishoudelijk koken van CVO Lino Lommel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer