Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

“We gaan terugslaan”: Trump haalt uit naar EU na verminderde omzet Harley-Davidson

 De Europese Unie liet de importtarieven voor Harley-Davidson vorig jaar stijgen van 6 naar 31 procent, als reactie op de Amerikaanse tarieven op staal en aluminium. Hierdoor werden de motoren in één klap 1.800 euro duurder voor de consument. Daardoor werden er het eerste kwartaal minder verkocht.

27 reacties

  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Tja, als je enkel maar motoren maakt om rechtaan rechtdoor te rijden of 's zomers je spierballen te tonen hoef je ook niet verwonderd te zijn dat de concurrentie steeds sterker wordt.
  • ambiorix vincencetourix

    5 jaar geleden
    Waarom nog Amerikaanse producten kopen ?
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Europa heft al jaren hogere taksen op Amerikaanse producten dan de USA op Europese producten maar dat weten er blijkbaar weinig aan de reacties te zien.
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Trump denkt dat iedereen hem iets verschuldigd. Integendeel, hij is iedereen iets verschuldigd. Het is daarom hoog tijd dat de Europese politiek haar lakeiengedrag naar Trump toe laat varen en zich erg streng gaat opstellen tegen zijn wangedrag!
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    12 augustus 2018 - Trump staat achter boycot van Harley Davidson ten gevolge van dispuut over tarieven op staal. Nog geen jaar later, Trump staat achter Harley Davidson omwille van negatieve impact door zijn eigen stupiede handelsoorlog. Weet die kerel nog wat hij wilt? Met de wind meedraaien is geen beleid.