Direct naar artikelinhoud
Mobiliteit

‘Genderneutrale vogel’ Corneel informeert weggebruikers over Oosterweelhinder

Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) presenteerde trots mascotte Corneel.Beeld BELGA

Een nieuwe informatiecampagne moet weggebruikers informeren over de werken die de komende maanden gepland staan aan de Oosterweelverbinding. Mascotte van die campagne is ‘Corneel van Oosterweel’, een genderneutrale vogel.

De Oosterweelwerken gingen officieel al iets meer dan een jaar geleden van start, maar tot nu toe ging het vooral om voorbereidende werken. “Het verkeer zal nu stilaan hinder beginnen ondervinden”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). 

“Aan de E17 tussen Kruibeke en Zwijndrecht zijn we begonnen met werken aan de middenberm en zijbermen, onder meer om geluidsschermen te plaatsen. Aan de E34 starten in augustus werken om het knooppunt Waaslandhaven-Oost open te kunnen houden tijdens de volgende fasen. Na de verkiezingen van 26 mei zullen de politici er allicht even niet zijn, maar de communicatie naar de burger over de werken moeten we wel blijven verzorgen.”

Mascotte Corneel, een “genderneutrale vogel”, moet de aangeleverde informatie doen opvallen en bevattelijk maken. 

“Welk soort vogel Corneel is maakt niet uit”, zegt Luc Hellemans van bouwheer Lantis (het vroegere BAM) aan Gazet van Antwerpen, “maar hij is wel geïnspireerd op mijnheer de Uil uit de Fabeljeskrant. Wijs en communicatief, dus. We hebben ervoor gekozen met deze mascotte te werken omdat de werven van Oosterweel met de jaren zullen toenemen en er dus ook veel zal moeten worden uitgelegd.”

Alle informatie over de lopende en toekomstige werken staat op www.oosterweelverbinding.be